torsdag 29 mars 2018

Mina senaste transaktioner

Det har varit en tydlig ökning av volatilitet i marknaden senaste tiden, men kortsiktiga svängningar är inget som bör påverka en långsiktig investerare - det är snarare ett bra läge att hålla ögonen öppna för det kan uppstå väldigt bra köplägen i fina bolag.

Jag försöker köpa regelbundet i såväl upp- som nedgång, och det har jag fortsatt med - om än i mindre utsträckning än tidigare då jag ju försöker samla på mig en större kassa (gäller inte bara portföljen, utan främst min privatekonomi i stort).

Det är cirka en månad senast jag redovisade min transaktioner här på bloggen, och jag tänkte därför att det kunde vara läge att göra det igen så att ni få en uppdaterad bild av vad som händer i min portfölj.

Mina senaste köp:
* Handelsbanken
* Axfood
* Latour
* Sampo
* XACT Högutdelande

När det gäller XACT Högutdelande så är det en ETF jag tror väldigt mycket på going forward. Den tenderar att falla mindre vid nedgång, men ändå hänga med rätt bra i uppgång, och detta genererar en fin riskjusterad avkastning och gör att fallet i portföljen bör dämpas.

Den delar dessutom ut pengar en gång per år vilket är mycket trevligt. Direktavkastningen ligger i dagsläget på omkring 4 procent.

Mina senaste sälj
* Novo Nordisk
* Avanza Zero
* Spiltan Aktiefond Investmentbolag
* Spiltan Aktiefond Stabil

Hela innehavet såldes i samtliga fall ovanför, och pengarna sattes i arbete på främst två olika håll. Kapitalet som frigjordes från Novo Nordisk arbetar nu i Sampo, medan fondpengarna främst användes för att öka upp stort i XACT Högutdelande.


Bloggens portföljsida, där du kan se min aktuella portfölj, har nu uppdateras.


Har du köpt eller sålt något den senaste tiden?

2 kommentarer:

  1. Trevliga köp, hade också slagit till på Axfood om jag haft likvider tillgängliga när den där underliga dippen kom.

    Nu har det senaste tiden istället blivit ett par skvättar Skanska och Bergman & Beving för utdelningar som trillat in, samt ett lite större köp i EPR Properties i samband med löning.

    SvaraRadera
  2. Det har varit bra köplägen de senaste veckorna och jag har också köpt på mig Latour men även Svolder och Nordea.

    SvaraRadera