onsdag 7 februari 2018

Mina senaste transaktioner

Det har varit en turbulent marknad de senaste dagarna, och det är klart att det känns när börsen går ner och dessutom så hastigt som det ändå var.

Men detta är en naturlig del av det hela - marknaden ger och tar, och på riktigt lång sikt är det upp som gäller. Jag har därför inte påverkats alls av detta, och jag håller naturligtvis fortsatt fast vid min utdelningsstrategi.

Jag valde att shoppa lite aktier under nedgången (men även någon dag innan det), men det skulle visa sig att jag var lite för ivrig på köpknappen och hade fått bättre priser på flera av köpen om jag bara hade suttit lite mer på händerna och avvaktat ytterligare.

Det är dock oerhört lätt att säga i efterhand, och så är det med det. Jag vill inte heller bränna av för mycket krut för tidigt då jag tror vi har en volatil period framför oss nu vilket sannolikt innebär att fler bra köplägen lär uppstå, och då vill jag kunna agera.

De köp som jag har gjort den senaste tiden har skett i följande bolag:

* Handelsbanken
* Sampo
* SEB
* Axfood
* Investor
* Kinnevik
* Svolder
* Marine Harvest
* Bakkafrost

Totalt 9 köp alltså, och detta ger ett fint tillskott till mina förväntade utdelningar. Jag har inte haft tid att räkna på exakt hur mycket, men en bra push uppåt iallafall och det är riktigt kul.

Jag har dessutom varit aktiv på säljfronten - igen - och denna gången var det Novo Nordisk som det såldes aktier i. Jag sålde halva mitt innehav och är således fortfarande aktieägare i bolaget. Huvudorsaken till min försäljning är att jag helt enkelt är något tveksam till bolaget och deras möjligheter framgent då framförallt tillväxten bromsat in en del.

Det har med andra ord rörts om lite i portföljen i och med dessa transaktioner och då jag sålde hela innehavet i Procter & Gamble nyligen. Med anledning av detta kommer det därför en portföljuppdatering inom kort, troligtvis på lördag, så att ni kan få en uppdaterad bild av hur min portfölj ser ut.


Har du köpt eller sålt något den senaste tiden?

3 kommentarer:

 1. Fina bolag du köpte. Köpte själv lite Investor,Latour m.m Ser fram i mot portföljuppdateringen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror det kan bli bra på sikt.

   Håll utkik här på bloggen, uppdateringen kommer på lördag :-)

   Radera
 2. Det blev Axfood och Nobia i veckan. Var tyvärr lite för snabb i Axfood och det blev några kronor för högt pris, medan Nobia var bra tajmat. Kanske kan bli ett köp i veckan som kommer om läge bjuds.

  SvaraRadera