fredag 30 december 2016

Månadsrapport december 2016

Månaden är inte helt slut ännu, men då jag tänkte publicera min årsrapport på söndag och då jag inte förväntar mig några större privatekonomiska händelser under den tiden som återstår så fuskar jag lite och tidigarelägger månadens rapport. Jag hoppas att det är lugnt... :-)

Innan jul var det mycket på jobbet och en hel del som skulle göras klart, men trots en högre ansträngning än vanligt så känns det i efterhand riktigt skönt att ha varit ordentligt produktiv. Även utanför jobbet har jag varit fortsatt produktiv och arbetat på lite annat smått och gott och jag är säker på att det kommer ge resultat framöver.

Totalt sett var december en bra och klart godkänd månad.

Min förmögenhet fortsatte att öka under december, och månadens tillväxt landade tillslut på 8,68 procent (17 884 SEK), och uppgick per idag till 223 877 SEK.


Inkomsterna uppgick till 18 665 SEK, utgifterna 4 233 SEK, och sparandet 14 432 SEK. Sparkvoten den här månaden blev alltså 77,3 procent, vilket är en rätt hygglig nivå att ligga på ändå tycker jag.

Portföljen rör sig sakta men säkert uppåt, och ännu en månad med plusresultat är trevligt även om portföljen inte hängt med index helt. Jag har som vanligt genomfört en del transaktioner under månadens gång, vilket jag redovisade i ett tidigare inlägg. Dessutom har jag sålt alla mina aktier i Saltängen och därmed lämnat tiden som aktieägare i detta lilla enfastighetsbolag bakom mig.

Kassan uppgick per idag till 14,29 procent, och den är alltså ned en aning sedan förra månadsrapporten. Utdelningarna uppgick till totalt 127,92 efter källskatt, vilket hade kunnat täcka 3,02 procent av mina utgifter den här månaden.

På bloggen publicerade jag 14 inlägg, däribland min utdelningsrapport för 2016, en genomgång av Kanadensiska banker, samt mina uppdaterade portföljregler. Jag publicerade även en bokrecension av boken Tradingguiden som jag verkligen rekommenderar att du kollar in.


Hur var december för dig?Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer:

 1. Härlig ökning av förmögenheten :-) Bara hoppas på fortsatt uppgång 2017. Gott nytt år :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, den ökar stadigt månad efter månad.

   Detsamma Slimis, gott nytt!

   Radera
 2. Att du nästan dubblat din aktieförmögenhet på 1 år är helt otroligt! Lycka till i framtiden! Mvh Rik innan 30

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit en trevlig ökning i år, minst sagt :-)

   Jag vill dock förtydliga och säga att det inte enbart är det som är investerat i aktier, utan det är min samlade förmögenhet och består av alla mina finansiella tillgångar.

   Radera