fredag 25 november 2016

Läget i Tillväxtportföljen

Jag meddelade i ett tidigare inlägg att jag startar en ny portfölj där syftet är att jag ska utvecklas och bli en bättre investerare. Det mest passande namnet för den här portföljen är nog troligtvis "Tillväxtportfölj" helt enkelt då fokus kommer vara på lite mindre bolag med en något högre tillväxt, och inte stora bolag med fokus på utdelningar.

Precis som jag nämnde i det första inlägget så kommer det inte ske några uppdateringar kring de senaste köp- och säljtransaktionerna (iallafall inte på en regelbunden basis), och innehaven kommer inte heller redovisas på bloggens portföljsida. Men jag vill inte lämna er helt i mörkret, så jag tänkte därför att jag gör en kort uppdatering kring läget i portföljen just nu då den varit igång i snart en månad.

Totalt har jag satt in 1000 kr i den här portföljen bara för att komma igång. När jag känner mig lite varmare i kläderna och är bättre påläst kommer jag sätta in lite fler slantar, men detta känns som en bra början för då är jag iallafall igång. Andelen aktier är just nu 74,7 procent, och likvida medel 25,3 procent.

Avensia och Nilörngruppen är två bolag med en rätt intressant framtid. De växer väldigt bra och utmärker sig inom sin del av respektive marknad. Ger man dem lite tid och inte räds svängningarna i aktiekurserna kan de nog generera en fin avkastning.

Cloetta gör flera saker rätt och har ett par egenskaper som jag gillar. Bolaget är dock ingen större tillväxtmaskin och värderingen tycker jag inte är jättelåg för den delen heller. Men aktien kan nog vara ett helt okej case på kort till medellång sikt tror jag.

Det finns flera bolag därute som jag skulle vilja äga, men samtidigt måste jag vara lite selektiv och behöver därför sätta mig in mer i respektive bolag innan jag väljer att agera. Jag måste säga att det är riktigt kul att få kolla upp lite nya bolag och inte bara de gamla vanliga på Large cap.

Portföljen är ned 2,15 procent, och har underpresterat mot OMXS30 med 4,78 procent, men det är inget som berör mig nämnvärt. Den här portföljen är som sagt tänkt att ses som ett sätt för mig att utvecklas, och eftersom det inte är några större summor det rör sig om så kan jag leva med detta för att på sikt få en större kunskap och blir en bättre investerare.


Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar