onsdag 12 oktober 2016

Rapport, säljrek, besvikelse

Idag rapporterade Castellum för årets första nio månader, och man kunde inte annat än konstatera att bolaget fortsätter att tuffa på bra. Förvaltningsresultatet ökade med 11% och periodens resultat efter skatt uppgick till 2 491 Mkr (1 621), motsvarande 11,25 kronor (8,58) per aktie. Rapporten i sin helhet hittar du här.

Jag känner mig trygg med mitt innehav och avser att även fortsättningsvis ha bolaget som ett av mina kärninnehav i portföljen. Marknaden verkade gilla det som kommunicerades då aktien stängde dagen på +1,58% samtidigt som OMXS30 föll -0,89%.

Portföljens sorgebarn, Betsson, fick idag sänkt rekommendation av Danske Bank Markets. Rekommendationen sänktes till sälj från tidigare behåll, och även riktkursen justerades ner till 64 kronor från tidigare 85 kronor. När de sista avsluten skett för dagen var aktien tillslut ner med hela -10,32%. Det är rätt sjukt att en enskild aktör kan ha en sådan stor påverkan på en aktie som Betsson med tanke på att aktien ändå handlas på Large Cap och har en rätt skaplig omsättning dagligen.

Castellum och Betsson i all ära, men dagens snackis måste ju ändå vara Ericsson. Vad hände egentligen? På onsdagsmorgonen kom bolaget med en vinstvarning, något marknaden givetvis inte alls gillade. Bolagets B-aktie bröt igenom 50-kronorsnivån och slutade på -20,21% för dagen.

Ericsson har länge varit i en nedåtgående spiral och de verkar ha ordentliga problem med att få snurr i verksamheten. Samtidigt står man utan VD och har en styrelseordförande som tydligen inte var tillgänglig idag. Känns lite märkligt tycker jag, och det sänder verkligen inga bra signaler utåt.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer:

 1. Har du planer att öka i Betsson efter dagens kursfall? Jag tog mig tiden att köpa på mig ytterligare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det finns inga planer på det i dagsläget. Jag kommer att avvakta ett tag och helt enkelt behålla mitt innehav i bolaget som det är.

   Radera
 2. Ja jösses, vilken tur att ha sålt mina ERIC, puh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var tur det.

   Det är nog inte så kul att sitta med ett innehav i Ericsson i dagsläget.

   Radera
 3. Jag är tacksam att jag sålde mina Ericsson precis innan varslet kom, visserligen med mindre förlust, men tänk vad stor förlusten hade varit om jag sålt igår! Puh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var klokt.

   Ibland måste man ta en förlust istället för att sitta och hoppas på bättre tider.

   Radera