tisdag 27 september 2016

Företrädesemission i Nibe

Nibe har tidigare meddelat att man avser genomföra en företrädesemission, och nu har villkoren för emissionen offentliggjorts.

Bolaget vill genomföra emissionen för att "bibehålla en god förvärvskapacitet framgent och för att även fortsättningsvis kunna realisera sin tillväxtstrategi". I samband med att man den 12 maj meddelande att man förvärvar CCG meddelande man även sin avsikt att genomföra den här företrädesemissionen.

Befintliga aktieägare i Nibe kommer kunna teckna 1 ny aktie per 7 befintliga aktier, på teckningskursen 48 kronor per aktie. Emissionen kommer tillföra cirka 3 miljarder SEK, före emissionskostnader. Sista handelsdagen för att få rätt att delta i företrädesemissionen är måndag den 3 oktober. Teckningsperioden pågår sedan mellan 10 oktober och 25 oktober.

Är det så att man väljer att inte delta i emissionen kommer man att få sin ägarandel i bolaget utspädd med cirka 12,5 procent. Men tror man på bolaget, vilket man borde göra om man är aktieägare, och har likvida medel tillgängligt ser jag ingen anledning att inte delta.

Jag kommer att teckna fullt ut i emissionen för att få behålla min del av bolaget. I dagsläget uppgår mitt innehav i Nibe till 30 aktier, vilket alltså innebär att jag har rätt att teckna 4 nya aktier. Med teckningskursen 48 kronor per aktie kommer jag således behöva betala 192 SEK.Du har väl inte missat mitt nyhetsbrev?

4 kommentarer:

 1. Hej Framtida Frihet!

  Bra inlägg. Precis som du planerar jag att teckna fullt i NE. Nibe är ett bolag som jag verkligen gillar och tror starkt på framöver!

  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsstugan!

   Tack! Ja samma här, Nibe känns som ett bra bolag att ha i portföjen.

   Radera
 2. Tack för inlägget.

  Nibe är ett företag jag väntat på att få köpa till min portfölj. Tänkte bara höra om jag har fått det rätt för mig.

  Jag kan alltså köpa 7 aktier för 7 x 76,25 = 533,75. Sedan en till för 40 kr och då 573,75 / 8 = 71,71 st?

  Har jag rätt för mig? Isåfall är jag nog intresserad av att börja handla Nibe just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska erkänna att jag inte är riktigt säker på hur det blir, men det känns inte helt orimligt att det blir något åt det hållet.

   Radera