söndag 21 augusti 2016

Min utdelningsstatistik

Jag gillar verkligen statistik och att visualisera mitt sparande, och det beror till stor del på att jag får en bättre och snabbare överblick över hur det faktiskt utvecklas över tid till skillnad mot om jag endast hade haft siffrorna framför mig.

I mitt excel-ark har jag flertalet diagram kopplade till diverse datapunkter, och i dagens inlägg hade jag tänkt gå igenom min utdelningsstatistik och hur det har utvecklats hittills sedan starten. I dagsläget är det endast årets utdelningar, helt enkelt eftersom det är mina första, men de kommande åren kommer det troligtvis bli allt roligare att se statistiken då utdelningarna förhoppningsvis ökar fint och det går att jämföra med de föregående åren.

Nedan är då de diagram som är kopplade till mina utdelningar. Det är mycket möjligt att jag med tiden lägger till fler typer av diagram för att mäta andra typer av min utdelningsstatistik, men så här ser det ut i dagsläget iallafall.

Klicka på bilderna för att förstora dem. 

För du statistik över hur ditt sparande utvecklas?Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

10 kommentarer:

 1. Det är något av det bästa jag vet att sitta och trixa och fylla i mina kalkylblad gällande sparande, utdelning, låneavbetalning etc:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer till fullo. Riktigt skoj är det!

   Lite nördig är man nog, men det står jag för :-)

   Radera
 2. Vi verkar vara många som gillar denna syssla med att pilla med kalkylblad och ha staplar på vår utdelning! Det är det bästa jag vet också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar varför :-)

   Det är onekligen ett bra sätt att få en enkel och bra överblick, men sen hjälper det ju också till att höja motivationen, iallafall för mig.

   Radera
 3. Snygga grafer! :)

  Själv använder jag Avanzas grafer även om de är väldigt basic. Sen har jag realtidsuppdaterade grafer på mina innehav på bloggen med z2036 verktyg som är riktigt neat!

  http://maxaallt.blogspot.se/p/min-portfolj.html

  Det som saknas är historiken, typ ackumulerade utdelningar men egentligen tycker jag inte det betyder något. För mig är den viktiga siffran utdelning i kronor per år så jag vet hur nära jag är att leva på passiva inkomster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   En realtidsuppdaterad portfölj med hjälp av Stefans verktyg var snyggt och jag antar att det är rätt smidigt när man väl har fixat det. Man kanske skulle ha tagit och lagt in det själv.

   Jag tycker det är intressant med grafen för de ackumulerade utdelningar då det ger något slags kvitto på hur mycket jag faktiskt har tagit emot sedan början och hur långt jag har kommit på vägen, och sen är det dessutom en graf som alltid pekar uppåt :-)

   Radera
 4. Hallå där! Fina grafer. Stämmer in i hyllningskören i kommentarerna... ofattbart tillfredsställande är det med kalkyler och illustrationer över sitt sparande. Kanske för att man har en positiv trend.

  En fråga, varför mäter du hur mycket källskatt du betalat? Vad får du ut av den grafen? (nu låter jag besatt av källskatt här med tanke på vår förra kommentars-konversation, det är jag inte haha. Mest nyfiken över grafen då jag inte loggar det själv i mina kalkyler)

  Och vad menar du med din "avbetalt med utdelningar" graf?

  Ha det fint,

  Mvh Malmöiten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malmöiten!

   Visst är det. Otroligt roligt att leka fram och tillbaka med siffrorna, och ibland drömma sig bort genom att mata in prognoser på hur det kan utvecklas framåt.

   Anledningen till att jag mäter källskatten är eftersom jag vill veta hur mycket jag kan förväntas få tillbaka om ett par år, men även eftersom det kan vara intressant att se hur det utvecklas över tid. Och om jag ändå har siffrorna kan jag lika gärna göra en graf av det, nördig som man är.

   Haha, skulle du råka vara besatt av källskatt så dömer jag dig inte :-)

   Grafen "avbetalt med utdelningar" syftar på hur mycket de erhålla utdelningarna har "betalat av" av portföljens inköpsvärde.

   Jag tar alltså de erhålla utdelningarna dividerat med vad portföljen totalt har kostat att köpa. Jag mäter det först på de enskilda aktierna, och lägger sedan ihop allt för att få fram totalen.

   Radera
 5. Snygga grafer!
  Att pilla med sina siffror och grafer fyller tomrummet mellan köp och utdelningar :) och det blir inte tråkigare med åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Precis så är det. Det ska bli riktigt skoj om ett par år när man kan se utvecklingen och få det svart på vitt hur långt man har kommit på sin resa :-)

   Radera