torsdag 7 juli 2016

Köpt Handelsbanken

Handelsbanken är min favorit bland de svenska bankerna då de känns väldigt stabila och är konservativa, något jag verkligen gillar. Dessutom handlas aktien kring rätt skapliga nivåer.

Det pratas mycket om hur Brexit kommer att påverka SHB då banken har en del exponering mot UK, men jag är inte speciellt orolig. Handelsbanken själva har gått ut med att britternas utträde ur EU inte kommer ha någon större påverkan på verksamheten, och det känns tryggt.

Igår ökade jag mitt innehav med 4 aktier på kursen 92,90 SEK, och det resulterade således i en total kostnad om 373 SEK inklusive courtage. Räknat på en utdelning om 4,50 SEK per aktie ökar detta köp mina passiva inkomster med 18 SEK. Direktavkastningen på köpet är 4,82%.

Mitt totala innehav i Handelsbanken uppgår nu till 39 aktier, och dessa förväntas generera 175,5 SEK nästa år om utdelningen är 4,50 SEK per aktie.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer:

 1. Att du inte klämde till med 5 aktier så att du hade fått totalt 40;) jämn och fin siffra och så hade du ju kramat ur lite mer av courtagekostnaden om du använder mini:)

  Fint bolag för övrigt! Funderar på att plocka in dom jämsides med det svarta fåret Nordea i min portfölj.

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade ju varit det mest rationella kanske, men som bekant är man inte alltid det och jag tänkte inte så långt den här gången.

   Jag kommer köpa mer i Handelsbanken framöver, så jag får jämna till antalet aktier då :-)

   Hur tänker du kring Nordea? Personligen så väljer jag att avvakta både med att köpa och sälja. Skulle vilja ha lite mer klarhet kring situationen innan jag agerar.

   Radera
 2. Jag skulle gärna se -10% till innan jag köper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare -10% är fina nivåer att köpa in sig på! Jag hoppas vi kan leta oss ner dit, för isåfall är jag redo att fylla på mer.

   Radera
 3. Mycket bra, min GAV är 112 kr så det behövs många köp, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se till att köp regelbundet över tid så får du ett fint o bra GAV :-)

   Radera