torsdag 23 juni 2016

Tele2 förvärvar TDC Sverige

Tele2 förvärvar TDC Sverige för 2,9 miljarder kronor, och detta innebär att man stärker sin position på företagssegmentet som anses vara strategiskt viktigt.


Tele2 förvärvar TDC Sverige

TDC Sverige hade nettointäkter på 3,4 miljarder kronor under 2015, och i slutet av året uppgick antalet heltidsanställda till totalt 809. Tele2 förväntar sig synergier om 300 miljoner kronor årligen, plus synergier av engångskaraktär om 200 miljoner kronor. Man förväntas även se en "positiv inverkan på korsförsäljning".

För att finansiera förvärvet, och för att bibehålla bolagets finansiella styrka, avser bolaget att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Företrädesemissionen är tänkt att inbringa 3 miljarder kronor, och förväntas vara genomförd under det fjärde kvartalet i år. Emissionen är fullt garanterad, och uppges ha stöd av Kinnevik (bolagets största ägare).

Glädjande är att Tele2:s VD, Allison Kirkby, meddelar att bolagets ambition att progressivt öka utdelningen är kvar även efter emissionen.

Det ska bli intressant att se hur det här verkligen påverkar Tele2 på lite sikt. Troligtvis kommer jag teckna min del i emissionen, men jag vill gärna läsa igenom prospektet och villkoren för emissionen innan jag bestämmer mig helt.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

2 kommentarer:

 1. Mitt tips, köp Nordea på måndag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väljer nog att avvakta tillsvidare. Vill gärna få lite mer klarhet i hur situationen i Nordea faktiskt är innan jag agerar.

   Tack för kommentar!

   Radera