fredag 13 maj 2016

Utdelning H&M

Utdelningen från mitt största innehav, Hennes & Mauritz, landade i onsdags äntligen på mitt konto hos Avanza.
Utdelning H&M maj 2016

Bolaget delade i år ut 9,75 kr per aktie, och med mina 32 aktier som köptes innan bolaget handlades utan rätt till utdelning resulterade det i en total utdelning på 312 kr. Det innebär att det är den största utdelningen jag hittills fått! Mycket trevligt!

Utdelningar (netto) i maj: 538,76 SEK
Utdelningar (netto) i år: 1389,02 SEK

Jag har uppdaterat sidan där jag redovisar alla mina utdelningar som jag hittills har fått, och nu finns även en graf över ackumulerade utdelningar samt hur mycket utdelningarna har betalat av (av totala investeringskostnaden) med. För att komma till sidan, klicka här.


3 kommentarer:

 1. Hej Framtida frihet.

  Inspirerande sida och bra jobbat i relation till din ålder. Jag började med billigare indexfonder för snart ett år sedan och kommer nu snart göra mina första rena aktieköp. Jag har ett mindre innehav i Investor på 12 000:- men som sagt: köpet ett investmentbolag påminner om köpet i en fond, ett diversifierat köp. Jag blickar nu åt Castellum, Handelsbanken, Johnson & Johnson som en start

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack ska du ha! Bra att du har kommit igång att spara och investera du med. Klokt att du valt billiga indexfonder. Det låter bra, men se till att göra din egen analys och läsa på ordentligt om de bolag du funderar på att köpa.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Precis som alla andra varit så är jag i startgroparna. Inser emellertid att jag inte kan göra fullständiga analyser med tanke på att jag inte är fullt initierad än :( Men jag kollar av bloggar, försöker att se över de bolag jag köper i och lägger tonvikten på etablerade bolag med historik. Jag börjar med mindre inköp för att sedan utvärdera vad som händer. Just nu kan jag inte förutse missar som jag inte känner till än. Skriv gärna ett inlägg på min sida så jag ser att den fungerar, det räcker med några rader :) http://minkvalite.blogspot.se/

  SvaraRadera