söndag 8 maj 2016

Utdelning från fyra bolag

Utdelningarna fortsätter att trilla in på kontot, och veckan som gick bjöd på utdelning från fyra olika bolag. Maj är för många en bra utdelningsmånad, och det är den även för mig.


I Atlas Copco, som delar ut två gånger per år, äger jag 22 st aktier. Bolaget delade ut 3,15 kr per aktie nu, och samma summa kommer i November. Det resulterade att jag fick en utdelning på 69,30 kr från bolaget. Inför nästa utdelning kommer jag säkert ha ökat mitt innehav i bolaget.

Fastighetsbolaget Wallenstam delade ut 1,50 kr per aktie, och eftersom mitt innehav i bolaget uppgår till 45 st aktier resulterade det i en utdelning på 67,50 kr. Ett trevligt tillskott till kassan.

Från Sampo erhöll jag, med mina 5 st aktier, den största utdelningen. Utdelningen från bolaget blev 83,75 kr efter att källskatten hade dragits. Jag skulle vilja öka mitt ägande i Sampo framöver, men väljer att avvakta lite och hoppas på att kursen kan komma ner ytterligare en bit.

Den minsta utdelningen av dessa fyra bolag kom från Boston Pizza. Bolaget delar ut månadsvis vilket är mycket trevligt. Med mina 10 aktier i BP erhöll jag en utdelning på hela 6,21 kr efter källskatt.

Totalt erhöll jag 226,76 kr efter källskatt. Dessa utdelningar innebär att jag nu har passerat 1000 kr i utdelningar både för i år och sedan start som utdelningsinvesterare, vilket känns riktigt roligt. I maj väntas jag få in ytterligare ett par utdelningar på kontot. Det ser jag fram emot.

Utdelningar (netto) i maj: 226,76 kr
Utdelningar (netto) i år: 1077,02 kr

4 kommentarer:

 1. Hej Framtida Frihet!

  Tack för att du delar med dig av dina resultat. Du äger riktigt fina bolag så förhoppningsvis kommer utdelningarna öka i bra fart framöver!

  Lycka till och det skall bli kul att följa dig framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsstugan!

   Ja det är min förhoppning. Det är verkligen fantastiskt att se vad utdelningstillväxt på lite sikt kan leda till.

   Tack! Följer även din resa med spänning.

   Radera
 2. Kul att du spräckte första 1000-lappen i utdelningar. Nästa år hoppas jag du lyckas nå minst 2000 kronor.

  Kampen mot index

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt de beräkningar jag har gjort kommer utdelningarna redan i år överstiga 2000 kronor :)

   Tack för kommentar!

   Radera