torsdag 26 maj 2016

Tecknar i Castellums företrädesemission

Idag inleddes teckningsperioden i Castellums företrädesemission, och jag har nu skickat in mitt svar till Avanza. Precis som jag skrev i mitt förra inlägg om Castellum kommer jag teckna fullt ut för att få behålla min del av detta fina fastighetsbolag.

Castellum företrädesemissionVillkoren för företrädesemission är som sagt 1 ny aktie per 2 befintliga, på teckningskursen 77 kr per aktie. Med mina 50 aktier i bolaget innebär det att jag kommer kunna teckna 25 nya aktier till en total kostnad om 1925 kr.

Kapitalet jag avser att använda i emissionen kommer jag att behålla på mitt räntekonto fram till likviddagen, för att på så vis kunna maximera räntan på dessa pengar. Likviddagen är den 9 juni, vilket innebär att senast den 8 juni klockan 23:59 måste pengarna vara inne på kontot.

Vad händer nu? (taget från Avanza).
1. Dina teckningsrätter kommer att bokas om till BTA (Betald tecknad aktie) på likviddagen. Då kommer även likviden att dras från ditt konto.
2. Du kommer att se dina BTA på kontot dagen efter likviddagen.
3. BTA handlas som en vanlig aktie på börsen om bolaget har valt att notera den.
4. BTA kommer att omvandlas per automatik till ordinarie aktier 3 - 6 bankdagar efter att BTA har slutat att handlas (om handel sker).


5 kommentarer:

 1. Jag hoppas jag gjorde på rätt sätt när jag svarade på erbjudandet, känns så märkligt att det liksom ligger kvar och att man kan ändra i det fram tills likviddagen.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har med största sannolikhet gjort precis rätt, och fram till den 8 juni klockan 23:59 går det att ändra sitt svar.

   Anledningen till varför man vill ändra sitt svar kan ju variera, men det kan ju exempelvis vara så att man köpt fler teckningsrätter för att kunna teckna fler aktier, eller att man ändrat sig och inte vill teckna lika många aktier som man först angivit.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Castellum är en ny aktie för mig, så jag började försiktigt och köpte 25 st. Jag kommer läsa in mig på Castellum ytterligare innan jag gör större köp. Det är dock en aktie som jag ser i många portföljer, och direktavkastningen ser bra ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Castellum är ett fint fastighetsbolag, och blir ännu bättre i och med förvärvet av Norrporten.

   Radera
 3. Avvaktar dock med att handla utländska aktier tills jag blir mer klar över hur beskattningen kommer att se ut. Just nu: Castellum 3000:- Handelsbanken A 3000:- Check! Återgår nästa månad till mitt fasta månadssparande i indexfonder.

  SvaraRadera