onsdag 13 april 2016

Rapport och utdelningCastellum levererade idag en rapport för perioden januari-mars, vilket innehöll mycket fina siffror i mina ögon. Rapporten visar vilken kvalitet Castellum har, och påminner mig om varför bolaget är mitt näst största innehav efter modejätten H&M. Jag kommer att fortsätta att öka mitt innehav i CAST även framöver. Ryktena kring ett uppköp av Norrporten intensifierades idag på förmiddagen, och det sades då att affären skulle offentliggöras senare under dagen.

Uppdatering: Bolaget har nu bekräftat att de förvärvar Norrporten. Köpet uppges kosta 13,4 miljarder kronor, där 10,4 miljarder kronor betalas kontant tillsammans med 23,4 miljoner aktier i Castellum.

Även en utdelning letade sig in på kontot idag. Utdelningen var från fastighetsbolaget Saltängen Property Invest som endast äger en fastighet. Bolagets fastighet hyrs ut till ICA på ett långt kontrakt. Mitt innehav i bolaget uppgår till 30 aktier, och med en utdelning på 2,45 kr per aktie resulterade det i en total utdelning på 73,50 kronor. 

Utdelningar (netto) i april: 98,88 kr
Utdelningar (netto) i år: 766,06 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar