lördag 16 april 2016

Mina bästa innehav

Den senaste tiden har vi fått se stigande aktiekurser på många håll, något jag har lite blandande känslor kring. Det kan såklart vara roligt att se att portföljens värde ökar, men det innebär samtidigt att aktierna blir dyrare vilket innebär att man får mindre aktier för pengarna och att direktavkastningen minskar, och som utdelningsinvesterare kan jag inte påstå att det är något positivt. 
Mina bästa innehav

I detta inlägg har jag tänkt redovisa de fem innehaven i min portfölj som har utvecklats bäst sedan köp. Utvecklingen som redovisas inkluderar utdelningar och valutaförändringar. Jag ser mig gärna som en buy and hold investerare, men tycker det ändå kan vara intressant att se hur det faktiskt har utvecklat sig. 

Realty Income  -  19,07%
En riktigt stabil pelare, vilket är något jag både gillar och ogillar. Jag hade väldigt gärna ökat mitt innehav, men till en kurs på $63 känns det lite för dyrt. Senaste köpet skedde på $51, och har jag tur kan den förhoppningsvis leta sig ner till den nivån igen. Avvaktar tillsvidare och låter de månadsvisa utdelningarna trilla in på kontot under tiden.

Bank of Nova Scotia  -  15,11%
En kanadensisk bank som även ger en del internationell exponering. Sedan köp har jag fått en utdelning, och jag bör få nästa utdelning nu i slutet av april. Jag tycker banken är fin och tror att den kommer kunna fortsätta leverera även framöver. Det finns i dagsläget inga planer på att öka innehavet, men jag planerar inte heller att sälja.

3M Company  -  10,35%
Bolaget har betalat en utdelning de senaste 99 åren och dessutom höjt utdelningen varje år de senaste 57 åren, och detta tycker jag visar på en enorm stabilitet. Kan de fortsätta på samma bana är jag mer än gärna en fortsatt aktieägare i bolaget. En ökning av innehavet känns dock inte aktuellt just nu eftersom jag anser att aktien har stigit lite väl mycket och jag tror att det är möjligt att den kan komma ner lite i pris framöver. 

Castellum  -  8,33%
Bolaget håller mycket hög klass i mina ögon, och jag är verkligen stolt aktieägare. Man uppvisade nyligen en fin rapport samt förvärvet av Norrporten, och annonserade samtidigt att det är aktuellt med en emission som en del i att finansiera detta. Min avsikt är att teckna. Utöver emissionen kommer jag successivt öka mitt ägande i bolaget framöver.

ABB  -  5,86%
Jag tycker bolaget känns rätt i tiden med sin verksamhet, och det är något jag tror på långsiktigt framöver. Förutsatt att kursen inte springer iväg allt för mycket kommer jag att köpa fler aktier i bolaget när möjlighet finns. 

Min portfölj
http://framtidafrihet.blogspot.se/p/portfolj.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar