torsdag 7 april 2016

Köp och utdelning

Idag har jag ökat mitt innehav i Handelsbanken med 6 st aktier, och SHB utgör just nu 4,6% av portföljen. Dessa aktier köptes på kursen 99,05 och gjorde att jag sänkte mitt GAV en aning. Tack vare detta köp ökar utdelningen nästa år med 36 kr (om utdelningen är densamma som i år), och gör att jag då förväntas få en utdelning på 186 kr. YoC på detta köp blev 6,05%. Total kostnad, inklusive courtage, blev 595 kr. 

Jag skulle vilja genomföra ytterligare ett par köp, men det börjar bli tomt i kassan, vilket gör att jag får ta det lite lugnt. Jag har dock 9818 kr i aktiereserven som kan användas vid behov, men jag vill inte börja ta av reserven för tidigt och därmed riskera att inte kunna fyndköpa i en större sättning.
Jag har även fått in utdelningen från Coca Cola på kontot. Mitt innehav i bolaget är i dagsläget 8 st aktier, vilket innebar att jag erhöll 22,72 kr innan källskatt. Efter källskatt blev det kvar 19,32 kr. Även om jag är sugen på att öka innehavet i bolaget så avvaktar jag tillsvidare och hoppas på en nedgång. Under tiden trillar det in utdelningar på kontot.

Utdelningar (netto) i april: 25,38 kr
Utdelningar (netto) i år: 692, 56 kr


2 kommentarer: