fredag 25 mars 2016

Veckans aktieköp

Det har legat lite arbetslösa likvider på kontot ett tag, men igår bestämde jag mig för att köpa fler aktier i några av mina befintliga innehav. Detta innebär att majoriteten av mina likvider på Avanza, som inte ligger i reservkassan, nu har börjat arbeta för mig igen. Det är så det ska vara - pengarna ska arbeta för mig. Och inte tvärtom.

Intrum Justitia
Ett välskött bolag som växer bra, har fina siffror och ger exponering mot finans utan att vara bank (vilket gillas). Jag tycker framtiden för bolaget och verksamheten ser lovande ut. 

På kursen 281,80 köpte jag 3 aktier, vilket inklusive courtage kostade 847 kronor. Detta köp ökar utdelningen i år med 24,75 kronor, och ger en YoC på 2,92%.

Nordea
Ja, jag vet. Det var inte länge sedan jag skrev om bolagets framtid i portföljen, men jag har tänkt om lite. Jag tycker banken är fin, och det gör därför egentligen inte så mycket att jag har en exponering mot bolaget i och med innehavet i Sampo. Dessutom tyckte jag det var ett bra läge att köpa mer när kursen gick ner under 80 kronor.

På kursen 78,25 köpte jag 10 aktier, vilket inklusive courtage kostade 785 kronor. Detta ökar utdelningen nästa år med 59,20 kronor, och ger en YoC på 7,54%.

Atlas Copco
Mycket fint industribolag som jag tror kommer fortsätta leverera värde till sina aktieägare även framöver. Bolaget är just nu mitt femte största innehav i portföljen.

På kursen 182,70 köpte jag 2 aktier, vilket inklusive courtage kostade 366 kronor. Detta ökar utdelningen i år med 12,60 kronor, och ger en YoC på 3,44%


ABB
Samma tankar som med Atlas. Bolaget utgjorde en rätt liten del av portföljen innan köpet, men utgör nu runt 3,6% av portföljen. 

På kursen 157 köpte jag 5 aktier, vilket inklusive courtage kostade 787 kronor. Detta ökar utdelningen i år med 32,20 kronor, vilket ger en YoC på 4,09%.

Totalt

Den totala kostnaden, inklusive courtage, blev 2785 kronor. De nya aktierna ökar utdelningen i år med 69,55 kronor, och nästa år med 128,75 kronor (om utdelningen är oförändrad). Detta ger en YoC på 2,49% i år, och en YoC på 4,62% nästa år.

Min portfölj är nu uppdaterad och inkluderar de nya köpen. Portföljen hittar ni här
http://framtidafrihet.blogspot.se/p/portfolj.html

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Återstår att se om timingen var bra, men bolagen är fina iallafall :)

      Radera