torsdag 17 mars 2016

Utdelning Realty Income


Utdelningen från det amerikanska bolaget Realty Income har kommit in på mitt konto. Med mina 5 aktier i bolaget erhöll jag 8,23 SEK innan källskatt. Efter källskatt fick jag kvar 7 SEK. Ingen stor summa direkt, men jag är glad ändå.

Jag kommer att få utdelningar från ytterligare ett par bolag den här månaden, bland annat mitt näst största innehav Castellum.

Nettoutdelningar hittills i år: 160,35 SEK
Nettoutdelningar hittills i mars: 39,31 SEK

8 kommentarer:

 1. Härligt med en ny blogg att följa. Lycka till med dina investeringar. Kommer att följa din väg till frihet. Jobbar själv på att klara av med att gå från skuld till att vara skuldfri samt att kunna klara av att betala mina räkningar med utdelningarna när man går i pension. Och förhoppningsvis så skall man klara av att gå i förtid i pension. Har en lång bit kvar själv och intresset för ett sparande kom nu när man är 30+ år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bli skuldfri tycker jag låter som ett väldigt bra mål att ha. Utdelningarna kan verkligen hjälpa till med att dryga ut pensionen en del, och förhoppningsvis lyckas du gå i pension tidigare än vad det är tänkt.

   Vi får alla göra det bästa av vår egen situation, mer än så går det inte att göra! :)

   Tack ska du ha, och lycka till du med!

   Radera
 2. Utdelning oavsett storlek är trevligt. Kan även glädja dig att utdelningarna växer snabbare än vad man tror om man är långsiktig!

  Kampen mot index

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. När snöbollen väl börjat rulla ordentligt är den svår att stoppa!

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Har länge kollat på Realty INC, men känns lite dyr nu. Vill gärna att den ska falla till 50-55 innan det blir nåt köp. Om man inte månadssparar i den förstås, så tror GAVer jämnar ut sig. Kul med månatliga utdelningar iaf :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peder, tack för kommentar!

   Ja just nu känns den helt klart lite dyr. Jag väntar och hoppas på att den kommer ner lite i pris innan jag köper mer.

   Utdelningar varje månad är verkligen inte helt fel! :)

   Radera