onsdag 16 mars 2016

Omstrukturering


Jag har börjat fundera på att strukturera om lite i portföljerna, och min tanke är att det ska ske inom en snar framtid. Nedan har jag skrivit ner lite initiala tankar kring omstruktureringen och vad som är tänkt att jag ska göra, men än så länge är inget hugget i sten.

Sälja Nordea. Detta för att sedan ta det kapitalet som frigörs och öka på mitt innehav i Sampo. Genom Sampo får jag exponering mot Nordea, men även de övriga delarna i det finska bolaget. Denna omplacering av kapital innebär dessutom en ökad diversifiering bland valutorna eftersom Sampo handlas i EUR.

Fonden Spiltan Aktiefond Investmentbolag; minska eller sälja av helt. Tanken är då att ta det kapitalet och fördela bland mina nuvarande innehav och eventuellt något nytt. Det är även möjligt att jag köper in lite mer exponering mot index i olika former.

Köpa Novo Nordisk. Ett bolag som jag spanat på ett tag eftersom jag vill öka min exponering mot hälsovård. Jag satt med fingret på köpknappen när aktien var nere och vände på 305 DKK i februari, men just där och då hoppades jag på ytterligare nergång, och med facit i hand hade det varit ett rätt okej köp. Men jag passar på att läsa in mig ordentligt på bolaget under tiden jag väntar på att aktien förhoppningsvis går ner lite.

AT&T har jag varit sugen på att ta in som ett långsiktigt innehav i portföljen. Jag har ägt bolaget vid ett tidigare tillfälle, men sålde av eftersom jag ändrat åsikt. Bolaget återfinns just nu på bevakningslistan, där den kommer att vara även fortsättningsvis. Jag behöver läsa på mer om bolaget för att jag ska kunna investera igen.

Jag skulle även vilja ta in något mer bolag inom både konsumentvaror och inom industri. Men vilka bolag det blir är ännu inte bestämt, men jag tittar på ett par olika möjliga kandidater och ber att få återkomma kring det lite längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar