onsdag 5 april 2017

Mina senaste aktieaffärer

Utdelningssäsongen är i full gång och det trillar in utdelningar var och varannan dag känns det som. Men det är mycket trevligt och jag bara tackar och tar emot :-)

Givetvis återinvesteras alla utdelningar som trillar in, men inte nödvändigtvis med en gång eller i det bolag som delade ut pengarna. När det gäller det är jag flexibel, men att inte återinvestera är verkligen inte aktuellt i dagsläget när jag inte är ens i närheten av att kunna leva på mina utdelningar fullt ut.

Nåväl.

Utdelningarna har återinvesterats och dessutom har jag gjort ett par affärer utöver detta som jag tänkte att det kan vara intressant för er läsare att ta del av.

Favoriten Skanska handlades idag utan rätt till utdelning, men aktien föll mer än utdelningen och jag såg ett bra läge att öka i ett bra bolag jag verkligen vill äga långsiktigt. Med senaste tidens kursrörelser och övriga affärer är Skanska nu mitt tredje största innehav med en vikt på 7 procent och bolaget står för 7,63 procent av den totala årliga utdelningen.

Nalles Sampo är ett kvalitetsbolag med fin historik, och jag har stort förtroende för Wahlroos och att han leder bolaget i rätt riktning. Det känns därför helt rätt att öka innehavet lite smått och dessutom är direktavkastningen rätt trevlig då den är omkring 5,2 procent. Bolaget utgör 3 procent av portföljen och står för 4,08 procent av den totala årliga utdelningen.

Fastighetsbolaget Northwest Healthcare är med sin månadsutdelning och höga yield (7,5 procent) en intressant komponent i min förhållandevis breda portfölj. Förhoppningsvis kan bolaget bidra med en viss stabilitet i och med deras inriktning mot sjukvårdslokaler världen över och utdelningen bör trilla in på kontot även i framtiden. Jag gillar helt enkelt bolaget och valde idag att öka mitt innehav en aning. Bolaget utgör nu 2,8 procent av portföljen och står för 5,45 procent av den totala årliga utdelningen.

Spelleverantören NetEnt tror jag mycket på och jag har därför valt att köpa fler aktier i bolaget. Innehavet har växt på sig en del på sistone och utgör nu 4,05 procent av portföljen och står för 3,33 procent av den totala årliga utdelningen.

---

Industriföretaget Atlas Copco är fortsatt på höga nivåer och jag har hyvlat innehavet ytterligare som nu utgör 2,59 procent av portföljen. Det är ett fint bolag, men värderingen är alldeles för hög och därför känns det bra att vikta om lite.

Speloperatören Betsson har under en lång tid varit portföljens stora sorgebarn, och trots att bolaget tuffar på någorlunda bra givet de förutsättningar de har verkar aktiekursen inte vilja lyfta. Bolag kan givetvis ha en tillfällig svacka för att sedan repa sig, men en aktiekurs som går knackigt i en övrigt uppåtgående marknad tycker jag ändå speglar att något inte står helt rätt till. Marknaden är inte dum. Eller ja, inte alltid iallafall.

Jag har läst mycket om spelbranschen och skulle vilja påstå att jag har en hyfsat bra förståelse för branschen, dess aktörer och hur framtiden kan komma att tänkas se ut, och jämfört med när jag köpte mina första aktier i Betsson hösten 2015 (som för övrigt var riktigt uselt tajmade) så är det en stor skillnad kunskapsmässigt för min del - inte bara vad gäller spelbranschen utan även aktieinvesteringar i allmänhet. Jag ser annorlunda på bolaget och dess framtid än vad jag gjorde när jag köpte mina första aktier i bolaget.

Aktiekursen verkar ha extremt svårt att rycka upp sig, och jag har försökt vara tålmodig och helt enkelt bara vänta ut den här lilla stormen. Men det verkar inte hända något, så jag har därför valt att sälja av en liten del av mitt innehav i Betsson. Jag äger alltså fortfarande aktier i bolaget, men det återstår att se hur jag gör med dessa aktier framöver. Min tanke har länge varit (och är fortfarande!) att utveckla mina tankar och resonemang kring spelbranschen och dess aktörer, så när jag får tid och möjlighet kommer det komma ett inlägg där jag går lite mer på djupet hur jag tänker kring detta.

---

Huruvida dessa affärer är vältajmade eller inte återstår att se, men detta är iallafall vad jag har gjort senaste tiden och lite grann hur jag tänker.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!
Image courtesy of Sira Anamwong at FreeDigitalPhotos.net

5 kommentarer:

 1. Köper och köper här med, all utdelning investeras direkt! :)

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 2. Gillar också NetEnt och äger precis som du Betsson men vet inte hur jag ska förhålla mig till det framöver.. ser mycket framemot om du skulle dela dina kunskaper om spelmarknaden i ett inlägg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. NetEnt är ett riktigt fint och lönsamt bolag :-)

   Förhoppningvis kan inlägget publiceras inom en inte allt för avlägsen framtid, så håll utkik här på bloggen!

   Radera