lördag 11 mars 2017

Bloggen fyller 1 år

Idag är det precis ett år sedan bloggen startades och det första inlägget publicerades.

Bloggen startades som ett resultat av att jag under ett par månader läst andra bloggar och inspirerats att börja skriva ner mina egna tankar kring aktier, investeringar, och sparande. Jag kommenterade i enstaka fall på vissa av de andra bloggarnas inlägg, men jag ville ha en egen plats där alla mina skrifter fanns samlade.

När det väl var dags för att dra igång bloggen var mina förväntningar väldigt lågt ställda, och jag hade faktiskt riktigt svårt att se varför någon skulle vilja läsa det jag hade att dela med mig av när det redan fanns så många andra (och duktiga!) bloggare. Men som den optimist jag är valde jag ändå att ge det ett ärligt försök för att se vart någonstans det skulle leda, och det är jag glad att jag gjorde.

Bloggen har inneburit många positiva saker i mitt liv, så som ett större intresse för aktier och investeringar, bättre koll på min privatekonomi, ett större intresse för skrivandet, möjligheten att inspirera andra och hjälpa dem på deras resa, sett att det är möjligt att uppnå ekonomisk frihet, ett större intresse för företagande och att skapa något eget, och massor av andra saker. Det går att räkna upp egentligen hur mycket som helst som bloggen har inneburit för mig.

En sak som jag tycker är extremt roligt med bloggandet är att jag har fått kontakt med andra likasinnade och har möjligheten att prata investeringar med andra som är lika intresserade som jag är, något jag inte riktigt har möjlighet till utanför bloggen och den här delen av internet då mina vänner inte är alls lika intresserade av detta som jag är.

Bloggen har som sagt gjort att jag fått upp ögonen för det skrivna ordet, och det är något jag har kommit att börja gilla allt mer. Det finns något speciellt med att sätta sig ner och skriva ner sina tankar, att dela med sig till alla er där ute i stugorna och att dessutom få bra feedback och trevliga synpunkter på det man skriver.

Inläggens kvalitet är mycket högre nu jämfört med i början, vill jag påstå, och det är ju ett resultat av att jag tycker det är roligt att skriva och vill att det jag publicerar ska hålla en viss nivå, även om det "bara" är en blogg.

Det finns ett par inlägg jag är lite extra nöjd med (utan inbördes ordning):
* Varför jag är utdelningsinvesterare
* Förberedelser inför kraschen
* Säkra din passiva inkomst
Var långsiktig - på riktigt
* Fokusera inte på aktiekursen
* Mina bokrecensioner
* Bloggarnas utdelningar 2016
* Tack vare aktieintresset

Antalet läsare har ökat stadigt och det är fantastiskt roligt att ni är så många där ute som väljer att läsa det jag lägger ner tid på att skriva och dela med mig av. När bloggen startades för ett år sedan hade jag aldrig kunnat tro att den skulle ha så stor räckvidd som den har idag. Bloggen har verkligen gått över all förväntan.

Stort tack till alla er som läser, och ett extra stort tack till er som kommenterar, gillar, och delar inläggen. Det är ni som förgyller bloggen och får mig att fortsätta skriva. Ingen blogg utan er.


Prenumerera på mitt nyhetsbrev!
Image courtesy of Sira Anamwong at FreeDigitalPhotos.net

18 kommentarer:

 1. Grattis! Roligt att följa dig och resonerar precis som dig att en blogg är ett trevligt forum att dela med sig av de tankar och reaktioner som man får av att läsa andra bloggar. Roligt att följa hur likasinnade gör och resonerar kring ett gemensamt intresse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Visst är det - superkul :-)

   Radera
 2. Grattis. Ja, det är faktiskt kul att skriva, och det är en go känsla när det visar sig att så många läser det man skriver :)
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, helt klart är det så :-)

   Radera
 3. Grattis!
  Ser fram emot att följa kommande året av Framtida Frihet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Detta är nog bara början på en lång och härlig bloggresa :-)

   Radera
 4. Grattis! Kul att du orkat hänga i, det är vad som definierar en framgångsrik blogg!

  SvaraRadera
 5. Stort Grattis FF!
  Du var faktiskt nr:2 jag satte upp på min egen blogglista över intressanta bloggare jag läser. Jag har fortfarande den ordningen att de som ligger längst ner var först in. Fortsätt på din inslagna väg, det är alltid kul att besöka dig.

  // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Vad roligt, det gläder mig att höra :-)

   Radera
 6. Grattis till 1 år med bloggen. Hoppas det blir många fler :-) Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis.

   Ja förhoppningvis blir det många år med bloggande framöver. Det är ju trots allt riktigt skoj :-)

   Radera