tisdag 7 februari 2017

Rapporter och utdelningshöjningar

Marknaden översköljs av rapporter just nu och imorgon rapporterar tre av mina bolag - ABB, Sampo, och Handelsbanken - vilket förhoppningvis innebär tre fina rapporter.

Det är alltid intressant läsning när bolagen presenterar sina bokslut och kvartalsrapporter, och jag försöker läsa igenom så mycket jag bara kan men eftersom jag har en hel del annat att stå i så blir jag tvungen att skumma igenom de flesta.

Men det känns spontant som att många rapporter har kommit in över förväntan och att flera bolag överraskat positivt, inte bara bland mina innehav utan även generellt sett. Det kan säkert ge stöd för ytterligare uppgång trots att vi ångat på en del sen en tid tillbaka.

Flera av mina innehav har höjt utdelningen - senast Axfood som idag valde att öka utbetalningen till aktieägarna med hela 20 procent. Marknaden verkade inte gilla rapporten i övrigt och handlade ner aktien med omkring 6 procent, och jag passade på att öka mitt innehav en aning.

Det är i den här typen av situationer, när marknaden handlar ner ett bolag som jag vill äga långsiktigt, som jag påminns om varför jag gillar att hålla lite kassa. Det skapar handlingsutrymme och gör att man kan utnyttja marknadens svängningar och fylla på.

Hur som helst så håller jag tummarna för att fler bolag ger mig löneförhöjning, och det utan att jag behöver lyfta ett enda finger för att få mer pengar in på kontot. Rätt trevligt om du frågar mig :-)


Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

8 kommentarer:

 1. Snyggt! Jag ökade också med 15 procent idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt!

   Jag tror det kan bli en bra investering om man är beredd att verkligen vara långsiktig. Axfood är ingen raket direkt men det är en stabil rackare med gott kassaflöde och trevliga utdelningar.

   Radera
 2. Jag känner igen det där. Blir mest för mig att skumma igenom och sedan se på reaktionen från marknaden för att se om den var bra eller dålig.

  Har ju en del bolag som Petrusko har och han brukar skriva bra sammanfattningar.

  Lev väl och lev lyckligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den viktigaste informationen kommer ju oftast ut via nyhetsflashar så där missar man nog inget, men vill man gå in mer på djupet så måste in och läsa rapporten i sin helhet.

   Bloggosfären är ju bra på det sättet att det finns många som sammanställer och kommenterar rapporterna och det är ju rätt trevligt om man själv inte har möjlighet.

   Radera
 3. Härligt! Jag ökade upp med en bra bunt jag med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt!

   Ser verkligen fram emot den kommande utdelningen :-)

   Radera
 4. Kinnevik i morgon med höjd utdelning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återstår att se, men mycket möjligt!

   Radera