torsdag 26 januari 2017

Twitter som verktyg

Informationsflödet i dagens samhälle är enormt, vilket är både positivt och negativt beroende på hur man ser på det, men Twitter är ett perfekt sätt att kunna sålla bland informationen och få fram det viktigaste och det som intresserar en själv mest.

Twitter har ett par stora fördelar som jag ser det. Du kan på ett enkelt och smidigt sätt skapa ett flöde av nyheter och information anpassat till dig och dina intressen, du kan snabbt ta del av ny och aktuell information, och du kan kommunicera med andra på ett kort och koncist sätt vilket i många fall räcker gott och väl.

Jag var länge väldigt skeptisk till plattformen innan jag skapade mitt konto, och jag var ärligt talad förvånad över hur så många kunde tycka det var intressant att hänga på Twitter hela dagarna och läsa små kort meddelanden fram och tillbaka. Men efter att ha använt Twitter sedan mars förra året inser jag nu hur användbart och roligt det faktiskt är.

I dagsläget följer jag omkring 420 konton, vilka är till största del inom ekonomi, börs och finans och det är smidigt att få aktuella nyheter och annan information på ett ställe genom att följa bra personer och konton. Det finns även flera duktiga investerare som delar med sig av sina kunskaper till sina följare, så det finns mycket värde att hämta.

Det är svårt att rekommendera alla bra konton för det skulle nämligen ta en stund, men nedan har jag listat ett par av de jag gillar (utan inbördes ordning). Du kan även kolla in vilka jag följer, och ta inspiration därifrån, genom att besöka min Twitter-profil.

Rekommenderade konton:
* Erik Hansén
* Niklas Ramstedt
* Ekka Lundin
* ValueWizard
* NemCap
* Financeamir
* Nicklas Andersson
* Finwire
* Nyhetsbyrån Direkt
* Direkt Börs
* Direkt Makro

Så, om du inte redan har ett Twitter-konto rekommenderar jag dig verkligen att du skaffar ett. Det är som sagt ett bra verktyg och det är enkelt att skapa ett intressant och givande flöde genom att följa de personer och konton som är inom de områden du själv är intresserad av.

Sen får du givetvis inte glömma bort att följa mig. Det blir mycket snack om ekonomi, börs och finans då det är det som intresserar mig. Jag tweetar relativt ofta och försöker dela med mig av så mycket intressanta saker som möjligt. Dessutom; mycket av det jag postar på Twitter kommer aldrig ut på bloggen, så du går med andra ord miste om en hel del om du inte finns på den här plattformen.

Klicka här för att besöka min profil.

Hoppas vi ses på Twitter!Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer:

 1. Hej och god morgon, jag hade faktiskt samma tankar som dig och har ändrat mig precis som du!

  Tack för tipsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag tror många har den synen på Twitter, men när man använt det ett tag börjar man förstå tjusningen med det hela :-)

   Radera
 2. Intressant!

  Hur mycket tid lägger ni per dag på det ungefär? Antar att det kan ta upp rätt mke tid och det blir som en grej att kolla flödet?

  Jag har själv aldrig funderat på twitter och har ingen exakt koll på vad det är, men tror inte jag vill riskera att starta en vana som skäl massa tid och uppmärksamhet från annat.

  Jag har sett på en del bloggar och liknande där de länkar sina twitterinlägg och vissa skriver flera gånger om dagen. Jag tänker att tillsammans med blogg etc. kan det bli för mke?

  Hör gärna tankar från er som använder det :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Total tid per dag har jag ingen koll på, men jag brukar vara inne och kolla lite då och då under dagen för att se om det har hänt något nytt.

   Risken att bli beroende och att det stjäl uppmärksamhet finns givetvis och precis som allt annat är Twitter i för stora mängder inte hälsosamt.

   Men det är en väldigt bra plattform om vi ser till helheten, och det jag gillar med Twitter är att det är så enkelt att skapa ett flöde av nyheter och information, och många (till viss del även jag) använder det som enda nyhetskälla.

   Det är också enkelt att få kontakt med andra likasinnade och få en inblick i hur andra tänker, och det finns många (duktiga) twittrare inom ekonomi och finans vilket gör att det finns mycket användbart att hämta därifrån.

   Jag upplever inte själv att det blir för mycket att följa både flödet på Twitter och bloggarna, utan det fungerar bra för mig och de kompletterar varandra väl.

   Radera