torsdag 1 december 2016

Månadsrapport november 2016

Året börjar närma sig sitt slut, och vi är nu redan inne december vilket innebär att det är dags för en månadsrapport för november månad.

November var likt oktober en produktiv månad för min del, och det är verkligen en härlig känsla när man känner att man faktiskt har gjort det man sagt till sig själv att man ska göra, även om jag (som alltid!) har massor av mer saker jag vill och måste få gjort.

Totalt sett en bra och godkänd månad tycker jag, även om jag har svårt att känna mig riktigt nöjd trots bra prestationer. Varför vet jag inte, men kanske är det för att jag är rädd för att slappna av för mycket och därmed stå stilla eller till och med backa i min utveckling och mina resultat.

Min förmögenhet fortsatte att utvecklas fint då den ökade med 6,8 procent (13 119 SEK), och uppgick per den 30 november till 205 993 SEK. Det är riktigt härligt att äntligen vara över tvåhundratusen.


Inkomsterna uppgick till 14 128 SEK, utgifterna 2 909 SEK, och sparandet 11 219 SEK. Sparkvoten den här månaden landade på 79,4 procent vilket måste vara klart godkänt, även om jag ska erkänna att det hade sett bättre ut om den var över 80 :-).

Portföljen utvecklades svagt i början av månaden, men den återhämtade sig och stängde månaden på plus. Det blev ett par transaktioner, något jag har skrivit om i tidigare inlägg (1, 2). Kassan uppgick per den 30 november till 17,8 procent (14), och det är verkligen skönt att veta att det finns pengar att ta av om det skulle behövas eller om det uppstår något bra läge, även om jag egentligen ogillar arbetslösa pengar. Utdelningarna uppgick till totalt 117,25 SEK, vilket hade kunnat täcka 4,03 procent (2,87) av mina utgifter den här månaden, och 3,12 procent på rullande 3 månader.



På bloggen publicerade jag 13 inlägg, däribland varför jag är utdelningsinvesterare, vad aktieintresset har inneburit för mig, samt ett par tankar om köp- och säljråd. Jag publicerade även en bokrecension av boken Världens 99 bästa investerare. Antalet läsare har ökat väldigt mycket den senaste tiden, och det är givetvis otroligt roligt att se och bidrar naturligtvis till en ökad motivation för att skriva då det faktiskt är folk som läser det jag delar med mig av.

Hur var november för dig?


Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

8 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat! November var en bra månad för mig med,uppnådde några mål och utdelningarna tickar in! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. 3.03 miljoner kronor, +58500 från oktober.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt imponerande!

   Det dröjer nog ett tag innan jag är på den nivån, tror jag... :-)

   Radera
 3. November var en bra månad. Hoppas på en bra December månad också. Grattis till 200 000. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Kul att november var bra för din del! Bara att fortsätta kämpa på.

   Radera
 4. Varför har du så låg inkomst? Och utgifterna bara 3k ? Du måste ju leva på vatten och luft för att kunna klara dig med 3k :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min nuvarande arbetssituation ser ut så just nu, och för mig är 14 000 mycket pengar i månadsinkomst.

   Anledningen till mina låga utgifter är att jag har en rätt förmånlig boendesituation då jag fortfarande bor hemma. Jag betalar en slant varje månad till mina föräldrar men det är fortfarande mycket billigt.

   Radera