söndag 20 november 2016

Tack vare aktieintresset

Mitt intresse för aktier har bidragit med så otroligt mycket i mitt liv, och det var verkligen inget jag trodde innan jag blev som besatt.

Jag är väldigt glad över att jag har hittat till det här området och börjat intressera mig för hur börsen och investeringar i aktier fungerar. Det finns så mycket intressant att lära sig och ett genuint intresse betalar sig på så många olika sätt.

Tack vare aktieintresset...

Mitt sparande har fått ett ordentligt uppsving, för det är ju rätt svårt att investera utan något kapital. Jag har alltid varit sparsam, men jag märker en stor skillnad både i hur mycket jag sparar men även min inställning till sparande, nu jämfört mot tidigare.

Jag har lärt mig hur man investerar och sätter pengarna i arbete. Innan kände jag bara till, på en väldigt grundläggande nivå, att det fanns olika fonder man kunde investera i. Men nu har en helt ny värld uppenbarat sig, och jag har nu en bra förståelse kring aktier och fonder och hur dessa fungerar, men även en hyfsad kunskap kring andra tillgångslag och vilka investeringsmöjligheter de erbjuder.

Mitt kritiska tänkande har förbättras avsevärt, och det är något jag har användning för i alla delar av livet. Detta gör att jag utvecklas som person, och genom att ta in andras åsikter och granska dessa genom mina egna ögon ökar förhoppningsvis min kunskapsnivå rent allmänt.

Nyheterna följer jag med i på ett helt annat sätt, och jag tycker det är rätt intressant att se hur världsnyheter och händelser så som Brexit och Presidentvalet kan påverka börserna världen över. Mycket som händer har dock inte någon påverkan på börserna, men jag försöker ändå hålla mig uppdaterad kring vad som händer och det har lett till att jag fått en bättre förståelse för omvärlden.

Jag har fått en mycket bättre förståelse för hur företag fungerar och vad som kännetecknar ett hälsosamt sådant, men även grunderna i redovisning och hur ett bolag styrs är något jag har snappat upp. Det finns så mycket att ta till sig inom detta, och jag tycker det är väldigt intressant att sätta sig in i hur man driver och utvecklar ett företag på ett framgångsrikt sätt, och det är något som har gjort att jag fått upp ögonen för företagande och entreprenörskap.

Det har öppnats upp nya möjligheter karriärmässigt med tanke på att det finns så mycket inom det här området som det går att arbeta med, det gäller bara att hitta det som passar en själv bäst. Det skulle vara ett otroligt privilegium att få arbeta med det jag brinner för och något som jag egentligen inte skulle klassa som arbete.

Jag har motiverats att gå en annan väg än vad normerna säger. Mitt övergripande syfte med mina investeringar, allra helst som utdelningsinvesterare, är ju att jag en dag ska bli fri och därmed inte vara tvungen att arbeta om jag inte vill det. När jag väl är fri öppnar det upp för många nya möjligheter som jag annars inte hade haft.

Med största sannolikhet har jag påverkats på flera andra sätt, men här var iallafall en del av de positiva effekterna, och jag kan med säkerhet säga att det finns mer än bara ekonomisk vinning med ett aktieintresse.

Hur har ditt aktieintresse påverkat dig och ditt liv?Prenumerera på mitt nyhetsbrev!
Image courtesy of bplanet at FreeDigitalPhotos.net

10 kommentarer:

 1. Härligt att höra att sparande bidragit till så mycket positivt. Tycker också att jag rent generellt blivit bättre på att följa nyheter (inte bara inom ekonomi) sedan jag började.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har det verkligen gjort!

   Kul! Det gäller att hålla sig up to date :-)

   Radera
 2. Du sammanfattar det hela väldigt bra, det finns verkligen bara fördelar med att vara aktieintresserad. Det finns dock väldigt många som inte bryr sig, som inte sätter sig in vare sig i politiska och ekonomiska sammanhang. I bästa fall lär de bli offer för storbankernas "aktiva" fonder, i värsta fall tror de bara på att det offentliga, det allmänna ska fånga upp dem den dagen ekonomin brister. Som sagt, jag instämmer helt i dina resonemang! //Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelarna är många, den saken är säker :-)

   Som du säger så finns det tyvärr många som inte bryr sig alls, och det får ju sina konsekvenser.

   Radera
 3. Bra inlägg detta! Det stämmer absolut att ett gediget aktieintresse ger så otroligt mycket till ens liv, i största allmänhet. Jag själv lärde mig om psykologi och mental träning tex enbart tack vare mitt intresse för trading. Och det är något som hjälpt mig så oerhört mycket i övriga livet, även på jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Den psykologiska biten är viktigt att ha under kontroll vid investeringar på börsen, och som du själv är inne på så kan man ha användning för det i andra delar av livet också.

   Radera
 4. Hur har ditt aktieintresse påverkat dig och ditt liv?
  Väldigt mycket vill jag säga. Vi har nedräkning i arbetslivet, 13 månader kvar på heltid! Utdelningar kommer vi leva på sedan. Men med en nedtrappning under 3 år.
  /Ekonomitankar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt roligt att höra att ni är så nära att leva på utdelningarna.

   Önskar er lycka till!

   Radera
  2. Tack, en helt overklig känsla just nu. Vi driver 4 företag, så ngt kommer vi fortsätta göra, men kommer avveckla allt som kräver jobb hela tiden. Vill kunna resa längre perioder. Nu max 2 veckor. Ser fram emot att boka 8 veckor om två år!!

   Radera