tisdag 29 november 2016

Senaste transaktionerna & utdelningarna

Det har hänt en del i portföljen sedan min senaste rapportering här på bloggen, och jag vill ju gärna att ni läsare ska kunna hänga med och se vilka transaktioner jag gör och vilka utdelningar som trillar in på kontot.

Här kommer därför en liten uppdatering om de senaste händelserna i portföljen.

Handelsbanken och SEB är två banker jag verkligen gillar, och det känns som att de är bra val på lång sikt. Jag har därför ökat med 4 respektive 17 aktier.

Mitt innehav i Hemfosa fortsätter jag successivt att bygga på, och jag har köpt 14 aktier den senaste tiden. Det har även blivit ett par aktier, närmare bestämt 5 stycken, i Skanska som jag gillar och som jag tror har goda förutsättningar framgent.

Axfood är ett relativt nytt innehav och är därför inte så stort ännu, varför jag väljer att löpande köpa på mig fler aktier. Den senaste tiden har jag köpt totalt 11 aktier utspritt på ett par olika tillfällen.

Totalt har jag investerat 5744 SEK och dessa köp ökar min årliga utdelning med 260,55 SEK, vilket ger en direktavkastning på 4,53 procent. Det blir en bra boost till utdelningarna framöver och kommande vår blir en rätt trevlig utdelningsperiod för mig jämfört med i år.

Mina sista utdelningar för november har trillat in på kontot, nämligen 20,83 SEK från Procter & Gamble och 7,86 SEK från Realty Income. Totalt 28,69 SEK efter källskatt, vilket innebär att jag erhållit totalt 117,25 SEK i form av utdelningar den här månaden.

Både portföljsidan och utdelningssidan är nu uppdaterade!


Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

13 kommentarer:

 1. många bäckar små blir snart till en å. /Per

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per!

   Det har du helt rätt i, och är man långsiktig och låter saker och ting ta sin tid så kommer man börja se riktigt fina resultat tillslut.

   Radera
 2. Åh jag önskar också att öka lite i mina banker. Har som sagt ett par stycken men med rätt liten andel i vardera.Tänkte om en havererar gör det inte så mycket. Dock svårare att hålla koll på allt givetvis :)

  Bankar känns ju gått bra väldigt länge, men frågan är om det kommer fortsätta gå bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du förresten skrivit något om Procted & Gamble på bloggen?

   Radera
  2. Jag tror stenhårt på bankerna framgent.

   Handelsbanken har en lång historia och man har historiskt varit duktiga på att hantera kriser och är dessutom rätt konservativa vilket jag gillar. SEB har varit med ett tag dem också, och har en stabilitet jag gillar.

   Bankerna vet hur man tjänar ordentligt med pengar, trots nuvarande ränteklimat. Högre räntor, vilket vi så småningom kommer få se, kommer gynna bankerna och öka deras vinster.

   Jag är positiv till ökade kapitalkrav då bankerna stärks och gör att man förhoppningsvis är bättre positionerad och klarar av att hantera kommande kriser på ett bra sätt.

   Angående P&G så har jag inte skrivit speciellt mycket om bolaget mer än vid mina utdelningsrapporter. Men jag kan se till att försöka fixa ett inlägg om bolaget i närtid.

   Radera
 3. Sjukt avundsjuk att jag inte hade din disciplin när jag var 19! Fortsätter du så här klokt är du mångmiljonär vid 40 års ålder! Bra jobbat!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henke!

   Jag är otroligt glad att jag kommit igång så här tidigt och dessutom fått ett riktigt stort intresse för börsen och aktier. Nu gäller det bara att jag fortsätter på den här vägen, och förhoppningsvis ska det leda till något fantastiskt längre fram.

   Det är riktigt motiverande att läsa om andra som lyckats bli fria och dessutom att visualisera vad som faktiskt är möjligt, och spelar jag mina kort rätt så kommer jag också uppnå friheten en dag.

   Mångmiljonär vid 40 känns inte helt omöjligt :-)

   Radera
 4. Snyggt jobbat, konmer bli bra det där! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja, det tror och hoppas jag med :-)

   Radera
 5. Är imponerad över din beslutssamhet. Jag och min sambo har också börjat investera i utdelningsaktier, vi är 25 år så hoppas att det händer något till man är 50 :) / Isabell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isabell!

   Riktigt roligt att höra att ni också kommit igång med utdelningsinvestering. Jag kan lova dig att det kommer hända fantastiska saker på 25 år så länge ni håller er till strategin och ser till att vara disciplinerade och motiverar varandra.

   Då får jag önska er stort lycka till, och glöm inte att återinvestera utdelningen! :-)

   Radera
 6. Hej jag har också REalty income men varför har inte jag fått utdelningen ? Jag ägde aktien i mitten av november ungefär. På vilken sida kan man ser när de delar ut utdelningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   På länken nedan kan du se när utdelningen delas ut och när du behöver äga aktien för att få rätt till utdelningen.

   Realty Income Dividend History

   Hoppas det hjälper!

   Radera