torsdag 22 september 2016

Utländskt kassaflöde

Höstmörkret blir sakta men säkert allt mer intensivt, men det hindrar inte utdelningarna från att trilla in på kontot i vanlig ordning.

September är inte slut riktigt ännu, men då jag inte förväntas få några fler utdelningar den här månaden tyckte jag det passade bra att summera redan nu.

Likt augusti är september en relativt utdelningsfattig månad, men man får glädjas åt det lilla.

Mina månadsutdelare Boston Pizza och Realty Income levererade, precis som vanligt, en liten men väldigt välkommen utdelning. Från bolagen erhöll jag 6,39 SEK respektive 7,25 SEK efter källskatt. Realty Income har kommit ner lite från de allra högsta nivåerna, men jag vill gärna ha ner aktien en rätt bra bit till innan jag ökar mitt innehav i bolaget.

Favoritbolaget Johnson & Johnson betalade den här månaden ut den näst sista utdelningen för året, och denna gång landade den på 34,43 SEK efter källskatt. Jag gillar bolaget oerhört mycket, och planerar därför att öka mitt innehav rejält framöver om vi får se lite attraktivare pris på aktien.

Även konglomeratet 3M delade ut en slant till sina aktieägare. Utdelningen för min del landade på 23,94 SEK efter källskatt. Mitt första, och hittills enda, köp i aktien gjorde jag i december förra året och hittills har det varit en rätt bra placering. Avkastningen uppgår i dagsläget till ca +25% inklusive utdelningar.

Totalt har jag alltså inkasserat 72,01 SEK i form av utdelningar den här månaden. Det är ingen stor summa direkt, men alla vi ska börja någonstans... Dessutom tycker jag det alltid är lika roligt när man ser att det kommit in lite nytt fräscht kapital rakt in på kontot utan någon större ansträngning.Du har väl inte missat mitt nyhetsbrev?

9 kommentarer:

 1. Snyggt! Realty Income och JNJ är.mina favoritbolag. Ångrar att jag inte plockade in MMM och Boston pizza är jag också sugen på. För se va dagen bjuder på, vilken tycker du känns mest prisvärd för tillfället? Alla är ju dyra, men så är det alltid. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boston Pizza ökade jag i, för ca en månad sedan, strax under dagens nivåer. Inget solkart köpcase men kände att jag ville öka innehavet lite.

   Bortser vi från BP så skulle isåfall Johnson & Johnson ligga närmast köp enligt mig. Bolaget är kvalitet rakt igenom.

   Radera
 2. Jag kör ju ett helt annat upplägg med mina främst amerikanska ETFer som också delar ut månadsvis. Vad är poängen med att ha enskilda aktier? Visst är det billigare än en fond men risken är så mycket större och avkastningen är inte heller högre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poängen med enskilda aktier? Det är så otroligt mycket roligare och mer lärorikt än fonder och ETFer. Har man en diversifierad portfölj beståendes av kvalitativa bolag är det svårt att misslyckas.

   Jag tycker dock fonder är bra och inte minst som ett komplement till en aktieportfölj (något jag själv har).

   Radera
 3. 72 kronor är ju början på en gigantisk snöboll.

  Tycker du har en intressant strategi och en härlig portfölj. Ska bli kul att följa dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev visst signerat med Admin. Men men :)

   Radera
  2. Ja exakt, man får se det så. Utdelningarna är förhoppningsvis betydligt större om ett par år.

   Kul, tack för det :-)

   Radera
 4. Boston Pizza är väl dyr. Dessutom delar de ut mer än vad de borde skulle jag säga. Tittar på ett alternativ i samma land, Imvescor Restaurant Group: lägre med stigande utdelning. Skrev lite om den igår:
  framtidsinvesteringen.blogspot.se/2016/09/imvescor-restaurant-group-prisvard.html

  SvaraRadera