torsdag 15 september 2016

Senaste transaktionerna

Börsen fortsätter röra sig upp och ned, och jag fortsätter köpa aktier i bolag jag tror på. Det känns som att regelbundna köp är den bästa strategin för min del då jag inte anser mig själv vara speciellt bra på att tajma marknaden och dess rörelser.

Jag tycker dock det känns dyrt på flera håll, och försöker därför begränsa mig lite och inte köpa allt för mycket i de bolag som känns högt värderade. Det kan tyckas motsägelsefull när jag säger att jag inte försöker tajma marknaden, men samtidigt vill jag inte köpa bolagen till vilken värdering som helst.

Men ett par transaktioner har det ändå blivit senaste tiden.

I ett tidigare inlägg tog jag upp att jag funderade på att sälja mitt innehav i Nordea för att köpa in mig i SEB istället, och så blev det. Mina 25 Nordea-aktier såldes till en kurs om ca 85,65 för en total summa om 2141 SEK. Därefter har jag köpt in 27 aktier i SEB till en genomsnittlig kurs om 84,92, vilket ger en total kostnad om 2293 SEK. Nettoeffekten på den årliga utdelningen blir därmed -6,5 SEK i dagsläget.

Jag har under en längre tid tittat på Hemfosa, men det är först nu som jag väljer att plocka in bolaget i portföljen. I måndags köpte jag 6 aktier på kursen 91,75, vilket innebär en total kostnad om 552 SEK. Bolaget delar ut fyra gånger per år, och direktavkastningen på köpet är 4,57%. Köpet ökar mina passiva inkomster med 25,20 SEK per år. Tanken är att jag inom kort ska publicera en analys av bolaget här på bloggen och helt enkelt utveckla tanken bakom köpet lite mer.

Igår ökade jag mitt innehav i H&M, men det var en rätt blygsam ökning. På kursen 259,30 köpte jag 2 aktier, vilket innebär en total kostnad om 518 SEK. Direktavkastningen är 3,76% och detta köp ökar mina passiva inkomster med 19,5 SEK per år. Jag äger nu 47 aktier i H&M.

Sammanfattning

Totalt har jag köpt för 3363 SEK och sålt för 2141 SEK, vilket innebär en nettoinvestering om 1222 SEK. Dessa transaktioner innebär en nettoeffekt på den årliga utdelningen om 38,20 SEK, och direktavkastningen på köpen är 5,54%.

Min portfölj är nu uppdaterad, och går att se här.

Har du köpt eller sålt några aktier senaste tiden?Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer:

 1. Japp,
  Garo och Troax, gillar småländska målmedvetenheten
  Har tidigare
  NIBE och XANO
  Min filantropiska andel är
  Dalspira, god mjölk nära mig
  ProstaLund, LIDDS, Micropos Medical, prostatarelaterade bolag
  Anders Lönners`
  Karo Pharma, Swedencare, TC Tech
  slut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av dessa bolag du nämner är det bara Nibe jag har koll på, men det är säkert inget fel på de övriga om man är lite mer insatt i dem än vad jag är.

   Radera
 2. Själv äger jag seb, Nordea, Swedbank och Handelsbanken ;). Mest Handelsbanken dock. Kul att se att vi är extremt lika nära det gäller vår vikning av våra största innehav. I fallande ordning är mina 5 största inne hav H&M, castellum, JNJ,Atlas Copco och Skanska. Handelsbanken ligger tätt därefter :).

  SvaraRadera
 3. Imponerande att du, vid blott 18-19 år, byggt dig en sund aktieportfölj i vilken du fokuserar på utdelningar snarare än snabba pengar i högriskbolag. Starkt lycka till framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har insett att det här är en av de absolut bästa vägarna att gå, och om jag håller mig till bra bolag och utnyttjar det faktum att jag har tiden på min sida så kan det förhoppningsvis blir rätt bra på sikt.

   Men nu gäller det att jag verkligen tar vara på de möjligheter som jag faktiskt har och gör något vettigt av det.

   Tack så mycket!

   Radera