onsdag 7 september 2016

Börs-TV

Det råder knappast någon brist på skrivet material inom ekonomi och finans, och jag får nästan känslan av att det bara ökar och ökar för varje dag som går, men något som inte är lika vanligt förekommande är rörligt material.

Men det finns faktiskt ett par videoproduktioner som håller en hög nivå och som jag tycker förtjänar att lyftas fram lite extra. Nedan har jag sammanställt en lista med mina favoriter. Finns det något annat sevärt som inte är med på listan? Skriv gärna i kommentarsfältet och upplys mig!

EFN (Börslunch & Börsfrukost)
EFN i sin helhet är rätt bra med sina olika program, men de program jag gillar allra mest är Börslunch och Börsfrukost.

I Börslunch diskuteras massor av intressanta ämnen och fokus ligger mycket på det senaste som hänt på finansmarknaden. Programledare är Charlotte Stjerngren och Jesper Norberg, och i varje avsnitt har de sällskap av vanligtvis två gäster samt någon börs-vd då och då. Dagens avsnitt av Börslunch var det 300:e avsnittet, en liten milstolpe för programmet alltså.

I Börsfrukost tar man upp nyheter och det som står högst på agendan för dagen. Det är relativt korta avsnitt, men det gillar jag då man snabbt får en överblick över det senaste och vad som komma skall.

Avanza (Börspanelen & Makropanelen)
Nätmäklaren Avanza är duktiga på att producera rörligt innehåll, något jag tycker är jätteroligt. Deras två paneler - Börspanelen och Makropanelen - är de jag gillar mest.

I Börspanelen diskuteras köpvärda bolag, samtidigt som man även tar upp några bolag man bör sälja eller helt enkelt undvika. I Makropanelen ligger fokus på makroekonomin och "the bigger picture". Av makropanelen har det hittills bara varit två avsnitt, men jag tycker det är intressant och ett lovande koncept som jag hoppas de fortsätter med.

Vill du kolla in Avanzas alla klipp? Klicka här!

Gottodix (Sparskolan & 3 snabba)
Superbloggaren Gottodix är inte bara en mästare på att producera bra innehåll på sin blogg, utan även i rörligt format lyckas han. I sparskolan går han igenom "det du behöver för att komma igång som sparare eller för den delen för att ta investeringarna till nästa nivå"*. I "3 snabba" går han igenom, relativt snabbt och kortfattat, tre punkter på ett specifikt ämne.

Nicklas Anderssons spellista
Jag får ett väldigt bra intryck av Nicklas (@Investeraren) och det märks verkligen att han brinner för det här med aktier. Han har sammanställt en spellista med videos som bolagen själva har producerat och laddat upp. Den innehåller massor av intressanta videos från många olika bolag, såväl svenska som utländska.

DI Börsmorgon
Jag ska erkänna att jag inte är en frekvent tittare av Börsmorgon, men jag tycker att det kan vara rätt intressant när jag väl väljer att kolla.

8 kommentarer:

 1. Håller med om allt förutom DI Börsmorgon. Enda anledningen att kolla skulle vara för att konstatera att det finns andra som är ännu mer trötta på morgonen än jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja så kan man också se på saken :-)

   Radera
 2. Bra tips, tack!

  Jag brukar bara kolla EFN börslunch då och då och tycker för det mesta att det har varit intressant. Speciellt när det handlar om befintliga innehav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade listan!

   Ja det är intressant att få höra andra personer prata om bolag man har i portföljen, eller sådana som man spanar på och funderar på att köpa.

   Radera
 3. Även jag brukar titta på EFN.SE. Helt klart intressanta ekonominyheter. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 4. Jag måste säga att det är rätt stor kvalitetsskillnad mellan produktionerna från Avanza och EFN. Eller så består skillnaden i frekvensen, gör man något 1/dag mot 1/mån så blir man betydligt bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan det vara så, men jag tycker ändå att de som är med på listan förtjänar att vara det :-)

   Radera