torsdag 18 augusti 2016

Utdelningsfest

Augusti är en av mina sämre månader utdelningsmässigt, men igår kom det in lite pengar från hela tre olika bolag.

När det gäller utdelningarna från de svenska bolagen så har jag i princip stenkoll när utdelningen förväntas landa på kontot, men när det gäller de utländska bolagen (vilket det var i det här fallet) så har jag bara ett hum om när utdelningen borde vara inne. Det blir alltså en liten överraskning. Men en mycket trevlig sådan.

Den alltid lika pålitliga Realty Income levererade sin månatliga utdelning även den här månaden. Med mina fem aktier bolaget erhöll jag en utdelning om 7,08 SEK efter källskatt. Aktien är på rätt höga nivåer (trots att den kommit ned en bit sedan toppen) och detta gör att jag avvaktar med att öka mitt innehav trots att jag väldigt gärna skulle vilja göra det.

Därefter var det dags för den internationella jätten Procter & Gamble. Jag äger fyra aktier i bolaget och dessa genererade den här gången 19,02 SEK efter källskatt.

Sist ut var nykomlingen i portföljen; Novo Nordisk. De fyra aktier jag nyligen köpte resulterade i att jag nu erhöll en utdelning om 11,11 SEK efter källskatt på 27%. Den danska källskatten är lite annorlunda och det har gjort att diskussionerna och frågetecknen varit många, och jag skrev därför ett inlägg för att redogöra för hur det ligger till. Men det visade sig att, efter en läsare hört av sig i kommentarerna, att det fortfarande finns lite som behöver få ett svar och jag kommer därför undersöka saken närmre och återkomma i ett inlägg när jag har mer information.

Totalt erhöll jag alltså 37,21 SEK efter källskatt. Många bäckar...

Har du fått någon utdelning nyligen?


Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer:

 1. Trevligt med utdelningar:)

  Har fått utdelning från Stag och borde få en liten imorgon från Northwest Healthcare:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det :-)

   Northwest tycker jag ser intressant ut. Ska kolla lite närmre på bolaget och se om det kan vara något att kanske investera i.

   Radera
 2. du kan se paydate här:
  http://www.nasdaq.com/symbol/o/dividend-history

  Lägg på två vardagar cirka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes den sidan känner jag väl till och använder den då och då.

   Jag har tidigare kollat upp när alla mina utländska innehav delar ut och lagt på ett par dagar, precis som du är inne på, men jag har inte skrivit ned utdelningsdatumen någonstans och jag är för lat för att gå in på sidan och kolla.

   Med tanke på att utdelningarna inte kommer användas för konsumtion (i närtid), då de ALLTID återinvesteras med tiden, så spelar det ingen större roll när de kommer in på kontot. Huvudsaken är att de kommer in.

   Bolagen får helt enkelt sköta sig själva medan jag gör annat roligt :-)

   Radera
 3. Jag tänkte också så tills utdelningarna växte till sig och bankernas valutaspreadspekulation började märkas. Det jag uppmärksammat är att ju mer "billig" din bank är, desto mer tar de igen på marginaler på växlingskurs, samt fördröjning i utbetalningar, gissningsvis pga terminskontrakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, det har jag inte tänkt på.

   Men så är det säkert, och det läggs nog ner en del resurser på att optimera den här typen av saker.

   Radera