tisdag 2 augusti 2016

Månadsrapport juli 2016

Vi är redan inne i augusti och den härliga sommaren börjar sakta men säkert gå mot sitt slut. Jag ska passa på att njuta av den sköna tid som är kvar, och jag hoppas att även du gör det.

Månadsskifte innebär att det är dags att gå igenom alla siffror och summera föregående månad för att se hur det går på resan mot det slutgiltiga målet.

Förmögenhet
Min förmögenhet, som endast inkluderar mina investeringsbara tillgångar, ökade med 11,32% (15 122 SEK) och uppgick per den 31 juli till 148 731 SEK.

Ytterligare en månad med positiva siffror för förmögenheten, och den har alltså ökat varje månad hittills i år. Men med tanke på att större delen av mina tillgångar är placerade i aktier och fonder betyder det att det har blivit dyrare på börsen nu, vilket egentligen inte är bra då jag behöver betala mer för att köpa på mig de framtida utdelningarna.

Månadsrapport juli 2016

Inkomster, Utgifter & Sparande
Inkomsterna uppgick till 10 507 SEK, utgifterna 2178 SEK, och sparandet 8329 SEK. Det resulterar i en sparkvot på 79,3%. 

Jag har börjat arbeta och fått min första lön, och jag måste säga att det är en riktig härlig känsla att få in lite större slantar på kontot nu. Jag har dock inte arbetat varje dag och tiderna har varierat lite, så på grund av detta är lönen lite mindre än om jag arbetat fullt ut hela månaden. Förutom lönen har jag lyckats skrapa ihop några små extra inkomster under månadens gång.

Sparkvoten påverkades tyvärr negativt en hel del av ett par oväntade utgifter som uppstod under månaden. Det är så klart tråkigt, men en sparkvot på 79,3% måste ändå anses som klart godkänt.

Portfölj

Under månadens gång genomförde jag 5 köp och 1 sälj. Totalt köpte jag för 3119 SEK, och sålde för 1398 SEK, vilket innebär en nettoinvestering om 1721 SEK.

Andelen kassa ökade under månaden och uppgick per den 31 juli till 10,71%. Förra månaden uppgick den till 6,30%.

Även den här månaden har det trillat in ett par utdelningar på kontot, närmare bestämt 6 stycken. Totalt erhöll jag 237,33 SEK i form av utdelningar.

Med utdelningar på 237,33 SEK, och utgifter på 2178 SEK innebär det att jag denna månad skulle kunna täcka 10,90% av mina utgifter med enbart utdelningar. På rullande 3 månader ligger siffran på 37,02%.

Blogg
Precis som förra månaden sattes det nytt rekord i antalet läsare under månaden, trots sommar (då många gör annat än att läsa bloggar) och ett mindre antal inlägg, och det såklart riktigt roligt.

Under månaden publicerades det 13 inlägg, och jag skrev bland annat om stresstestet i bankerna, att jag ska starta ett eget företag, samt mina portföljregler och hur jag sköter mig.

Jag lanserade även ett nyhetsbrev för att kunna nå ut till dig som läsare på ett nytt sätt. Nyhetsbrevet är helt gratis, och det enda som krävs är att du fyller i din e-postadress. Vill du läsa mer om nyhetsbrevet? Klicka här!

Hur var juli för dig?Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer:

 1. Ser ju bra ut det där! Kul att följa vidare, lägger in din blogg på min följarlista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att det går framåt även för dig!

   Har lyckats missa din blogg, men kommer helt klart följa den.

   Jag lägger till din blogg i min lista när jag kommer hem senare ikväll :-)

   Radera
 2. Wow! Din ålder och redan ekonomiintresse med bra förmögenhet. Ska bli intressant att följa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är riktigt roligt att jag lyckats komma igång rätt tidigt ändå, jämfört med många andra. Jag har ju tiden på min sida, och det är ju viktigt för långsiktiga resultat.

   Men sen gäller det att ta vara på möjligheterna också, resultaten kommer inte av sig självt och man måste verkligen kämpa.

   Kul! Tack för att du tittade förbi och lämnade en kommentar! :-)

   Radera