tisdag 5 juli 2016

Utdelning x 3

Månaden har bara precis börjat, men jag har redan fått in utdelningar på kontot.


Jag gillar citatet ovan, även om jag inte är beredd att hålla med John fullt ut. Men utdelningar har dock helt klart sin charm och det är alltid lika roligt när de kommer in på kontot.

Först ut bland bolagen att skicka över lite pengar var Boston Pizza. Som ägare till 10 aktier i bolaget erhöll jag 6,37 SEK efter källskatt. Den uppmärksamme ser att det är 15 öre mer än förra utdelningen från bolaget, och det beror på en starkare valuta.

Därefter var det dags för enfastighetsbolaget Saltängen. Med mina 30 aktier i bolaget erhöll jag en utdelning om 73,50 SEK. Och sist, men absolut inte minst, var Coca Cola. Jag äger 8 aktier i bolaget, och det resulterade i en utdelning om 20,09 SEK efter källskatt.

Totalt 99,96 SEK alltså.

Utdelningar (netto) i juli: 99,96 SEK
Utdelningar (netto) i år: 1911,62 SEK
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

2 kommentarer:

 1. Hur funkar det när man köper utländska aktier via ett KF-konto? Är det något speciellt man behöver deklarera eller löser det sig självt som när man handlar Svenska aktier via ett ISK?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!

   Det är lika smidigt som med ett ISK. Du behöver alltså inte fundera något på deklarationen då det löser sig själv.

   En annan fördel med utländska aktier i en kapitalförsäkring är att nätbankerna, Avanza och Nordnet, försöker få tillbaka källskatten åt dig.

   Tack för kommentar!

   Radera