torsdag 21 juli 2016

Sommar och börs

Ett par dagar har gått sedan det senaste inlägget här på bloggen, och det beror helt enkelt på att jag inte haft tid och möjlighet.

Med en riktig sommarkänsla i kroppen har jag tagit tillvara på det fina vädret tillsammans med vänner och familj, samt försökt ta det lite lugnt och varva ner. Det har varit väldigt trevligt, och jag tror det har gjort mig mycket gott.

Börsen verkar ha återfått någon form av styrka och vandrat en bit norrut, något som syns bland mina innehav och på kontograferna. Jag måste säga att det är rätt skoj att få se lite blåa siffror på kontot och att innehaven utvecklas bra, men som jag tidigare påpekat är dyrare aktier inget att föredra för den som är nettoköpare för en lång tid framöver, vilket jag är. Men tanken är att jag ska fortsätta köpa regelbundet.

Rapportperioden har som bekant dragit igång och ett flertal av mina bolag har rapporterat. Det har varit blandad karaktär bland de rapporterande bolagen, men Intrum Justitias rapport var en som jag tyckte såg stabil och bra ut. Det har varit lite turbulent kring Betsson efter vinstvarningen, men marknaden verkade gilla det bolaget kommunicerade vid rapporten då aktien stängde dagen på +13,45%.

Två utdelningar har trillat in sedan senaste utdelningsrapporten. Bolagen som delade ut en slant pengar till sina aktieägare var ABB och Realty Income. Från ABB erhöll jag 110,16 SEK, och från Realty Income blev det 7,25 SEK (efter källskatt). Det innebär att erhållit 217,37 SEK i form av utdelningar hittills under juli, samt 2029,03 SEK i år. Trevligt att äntligen passera 2000 SEK.

Intrum Justitia levererade som sagt en bra rapport och jag gillar verkligen bolaget och deras verksamhet. Bolaget uppvisar fina siffror och jag tror man kommer kunna fortsätta producera värde för aktieägarna även framöver. Med anledningen av detta valde jag att idag öka mitt innehav. På kursen 268,20 köpte jag 3 aktier till en total kostnad om 804,60 SEK. Köpet adderar 24,75 SEK i passiv inkomst vid en oförändrad utdelning. Mitt innehav i bolaget uppgår nu till 18 aktier.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar