torsdag 28 juli 2016

Senaste transaktionerna

Börsen har varit stark den senaste tiden, och har letat sig en bra bit uppåt.

Men det är inte säkert att den trenden fortsätter i närtid. Augusti och september har nämligen varit riktigt dåliga historiskt sett. Det är inte alltid historien upprepar sig, men det är mycket möjligt att det blir så även i år.

Jag försöker dock köpa regelbundet oavsett hur börsen går, för att på sikt få ett bra GAV på mina innehav. Men jag ska erkänna att det tar emot en del när kurserna är högre och jag behöver betala mer för att få en ökad utdelning.

Hursomhelst. Det har blivit ett par transaktioner.

Nibe
Jag köpte 10 aktier på kursen 72,00, vilket gav en total kostnad om 722 SEK. Vid en oförändrad utdelning ökar detta köp mina passiva inkomster med 8,4 SEK. Direktavkastningen på köpet är 1,16%. Mitt innehav i Nibe uppgår nu till 30 aktier.

Wallenstam
Jag köpte 12 aktier på kursen 71,75, vilket gav en total kostnad om 863 SEK. Vid en oförändrad utdelning ökar detta köp mina passiva inkomster med 18 SEK. Direktavkastningen på köpet är 2,08%. Mitt innehav i Wallenstam uppgår nu till 60 aktier.

Skanska
Jag köpte 2 aktier på kursen 176,60, vilket gav en total kostnad om 354 SEK. Vid en oförändrad utdelning ökar detta köp mina passiva inkomster med 15 SEK. Direktavkastningen på köpet är 4,23%. Mitt innehav i Skanska uppgår nu till 15 aktier.

Spiltan Aktiefond Investmentbolag
Det var ett tag sen senaste transaktionen bland fonderna, men nu har jag agerat lite smått. Jag sålde av en liten del av fonden som låg ensam på ett separat konto, och syftet var att städa upp och frigöra lite kapital till andra investeringar. Jag sålde för totalt 1398,47 SEK, och resultatet blev plus minus noll.

Sammanfattning

Jag har alltså köpt för 1939 SEK och sålt för 1398,47 SEK, vilket innebär en nettoinvestering om 540,53 SEK. Är utdelningarna oförändrade ökar dessa köp mina passiva inkomster med 41,40 SEK. Det ger en direktavkastning på 2,13%.

Min portfölj är nu uppdaterad, och går att se här.


Har du köpt några aktier senaste tiden?Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer:

 1. Gjorde liksom du, köpte i Skanska. Men det blev även Activision Blizzard, ICA-Gruppen, Hemfosa och J&J. Kommer gå tillbaka till att fylla på indexfonderna under kommande månader. Det stämmer beträffande börsen, de senaste veckorna har varit trevliga, och ens kapital tog sig ett skutt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina bolag du valt att köpa!

   Indexfonder är ett bra komplement till aktieportföljen och gör att man kan minska risken för eventuella minor, så det är nog klokt att ha lite sådant i portföljen också.

   Radera
 2. Som ovanstående har jag köpt i Skanska, Activision Blizzard och ICA. Utöver det även några Holmen och lite mer guld.

  Köper kontinuerligt och har ca 45 % likvida så kommer fylla på ganska bra kommande månader (förhoppningsvis i dippar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt: fina bolag. Holmen är inte helt fel heller.

   Jag är tyvärr alldeles för dåligt insatt i guld och guldpriset, men jag tycker det är intressant och det verkar vara en bra placering i tider av oro.

   Ja med en likvid på 45% har du riktigt bra möjligheter att köpa på dig när det surar till. En sättning nedåt hade varit trevligt nu.

   Radera
 3. Jag köpte SAP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget bolag jag känner till tyvärr, men det är säkert bra om du valt att köpa.

   Radera