söndag 26 juni 2016

Tankar inför imorgon

Med största sannolikhet kommer vi få se lägre kurser i en hel del bolag imorgon, och det verkar som att många i bloggosfären och på Twitter är inställda på att utnyttja den berömda rean och köpa på sig lite fler aktier. 

Så även jag. 

Jag har dock inte bestämt mig för några specifika bolag, och troligtvis kommer jag inte att göra det heller. Istället väljer jag att noga bevaka min bevakningslista samt mina befintliga innehav för att eventuellt hitta något som faller mig i smaken. 

Förhoppningsvis blir det en ordentlig rea som gör det möjligt att köpa framtida utdelningar för en lite mindre peng än tidigare. Detta snabbar ju på resan, om än marginellt, mot en framtida frihet.

Samtidigt tror jag inte att det fall vi kommer få se imorgon är det enda som kommer uppstå inom kort, utan det kommer säkert fortsätta nedåt en bit till. Men eftersom jag inte anser mig själv vara något vidare på att tajma marknaden så kommer jag troligtvis att köpa lite aktier ändå och utnyttja tillfället som uppstår. 

Vilka bolag håller du ett extra öga på för ett eventuellt köp?Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer:

 1. Skanska är ett av bolagen jag kommer hålla ett extra öga på imorgon. Gillar dom skarpt och kommer fylla på ordentligt om kursen tar ett dyk:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Skanska är verkligen ett bolag jag också skulle kunna tänka mig att öka i. Bolaget utgör 2,4% av min portfölj, och på sikt vill jag gärna öka den andelen.

   Det är mycket möjligt att Skanska kan få en dipp över det "normala" imorgon då bolaget har en del exponering mot UK. Drygt 16% av orderingången.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Följ di:s trader på förlorarsidan och plocka de mest sjunkande på large cap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant strategi.

   Kan kanske vara värt att hålla ett öga där.

   Tack för tipset!

   Radera