söndag 19 juni 2016

Realty Income och HCP


Realty Income har ännu en gång höjt utdelningen som månatligen betalas ut till aktieägarna, vilket innebär den 86:e gången i ordningen och tredje gången bara i år. Även om höjningarna vid varje enskilt tillfälle inte är speciellt stora är det ändå trevligt att se en fortsatt utdelningstillväxt.

Juni månads utdelning från just Realty Income landade på kontot i veckan som gick, och med mina 5 aktier i bolaget erhöll jag en utdelning om 7,03 SEK efter källskatt. Inte mycket, men det är alltid något.

Utdelningar (netto) i juni: 69,75 SEK
Utdelningar (netto) i år: 1698,66 SEK


För att se mina totala utdelningar, klicka här.

--

Efter att ha funderat fram och tillbaka så beslutade jag mig för att sälja hela mitt innehav i HCP. Anledningen till den här försäljningen är att jag helt enkelt tänkt om och ändrat min syn på bolaget, och då känner jag mig inte bekväm med att ha kvar bolaget i portföljen.

Hur var då utvecklingen på innehavet när jag sålde? Med utdelningar medräknat blev det en förlust på lite drygt 5%. Tråkigt att sälja med förlust, såklart, men det är något jag känner att jag kan leva med. Nu kan jag investera dessa pengar i något bolag jag tror mer på.

För att se min portfölj, klicka här.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar