söndag 12 juni 2016

Jag är fri!

Ja jag är äntligen fri, eftersom jag i den gångna veckan tog studenten!


Vi hade en väldigt trevlig sista dag med klassen, och det är en sån där dag jag troligtvis alltid kommer att bära med mig och med ett leende på läpparna se tillbaka på för att minnas hur bra och roligt vi hade det.

Även om glädjen är enorm, så är det ändå med en viss sorg som man tar farväl av klassen. Det är klart att man kommer hålla kontakten med de klasskamrater man stod närmast och umgicks mest med, men många kommer man troligtvis tappa kontakten med och det är inte alls säkert att man träffas igen förutom på någon eventuell återträff om ett antal år.

Det känns något overkligt att jag faktiskt inte behöver gå till skolan i höst, och det kommer nog ta ett litet tag att ta in det. Oavsett - det är dags att gå vidare och påbörja ett nytt kapitel i livet.

Inom en inte allt för avlägsen framtid är det tänkt att jag ska börja jobba. Och det är ju klart att det är lite delade känslor kring det  - samtidigt som jag vill vara ledig och njuta av friheten så vill jag ju gärna ha en inkomst som gör det möjligt att uppnå mina mål och skjuta till mer kapital till mitt investerande.

Men nu ska jag njuta och fira att jag äntligen är klar med skolan.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

11 kommentarer:

 1. Grattis till studenten! Kul att du fått jobb. Vilken inriktning kommer du jobba med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar!

   Jag kommer att arbeta inom kundservice på ett medelstort företag. Det känns som en bra ingång och jag tror det kan bli rätt okej när jag kommer in i nya rutiner :-)

   Radera
 2. Grattis till studenten, nu börjar du ditt nya liv. Varje avslut kan kännas stort i sammanhanget, men med lite distans krymper emellertid alla avslut. Jag vill därigenom inte på något sätt föringa din student, för att det är stort. Men du har många kapitel kvar att se fram emot.

  I fredags vinkade jag av mina 9:or som lämnade grundskolan och det var mycket tårar, från båda håll. Att träffa samma elever under 4 års skapar rutiner, och vissa band knyts. För mig känns det alltid vemodigt att vinka av 9:or eftersom jag haft dessa sedan de var så små.

  Se till att njut av ledigheten! Du är har tagit din examen och jag är en lärare som äntligen får semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!

   Ja så är det nog. Detta är som sagt bara ett av många kapitel, men även det ska ha ett slut och nu har det kommit.

   Avslutningar i alla former är oftast väldigt känsloladdade och det blir ju naturligt så att de band och rutiner som byggts upp under tidens gång, och som sedan bryts, påverkar. För vissa mer, för andra mindre.

   Absolut, det ska jag se till att göra!

   Radera
  2. Examen är inte synonymt med studenten.

   Radera
 3. Stort grattis till studenten! Kommer med glädje ihåg min egen studentdag. Riktigt stort kommer jag ihop att det kändes! Lycka till med nya jobbet:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 4. Stort grattis! Det är nu ett år sedan jag själv skuttade omkring med studentmössa och en flaska champagne i handen! Tiden går snabbt och jag hoppas att du kan njuta fullt ut av din lediga tid innan du börjar jobba! Då börjar livet på riktigt! Önskar dig ett stort lycka till och ännu en gång, grattis! :D
  /Sempa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Sempa!

   Ja studentdagen är ju en alldeles speciell dag fylld av lycka. Men samtidigt är det skönt att det nu är över och man kan gå vidare i livet.

   Jag kommer verkligen se till att njuta innan jag börjar arbeta! :-)

   Radera