söndag 29 maj 2016

Senaste transaktionerna


Mitt innehav i Intrum Justitia utökades med 3 st aktier på kursen 290,40. Det resulterade i en total kostnad, inklusive courtage, om 873 SEK. Räknat på årets utdelning är direktavkastningen på detta köp 2,84%. Jag är nu ägare till 10 aktier i bolaget, och med en bibehållen utdelning nästa år kommer dessa aktier generera en total utdelning om 82,50 SEK. Bolaget utgör nu 4,36% av portföljen.

Tobii bjöd på en fin uppgång i fredags efter ett PM, vilket meddelande att en stor enskild aktör hade köpt in sig i bolaget. Jag tackade och tog emot, och valde att sälja av hela mitt innehav. Det blev ett par procent i vinst, men inte mycket mer än så. Jag tror på bolaget på sikt, men jag väljer att plocka hem min lilla vinst och det investerade kapitalet för att avvakta tillsvidare. Jag sålde mina 45 aktier på en kurs kring 62,50, och det resulterade i att jag frigjorde 2803 SEK efter kostnader för courtage.

De senaste transaktionerna innebär alltså att jag köpt för 873 SEK och sålt för 2803 SEK. Detta innebär att jag nu har lite mer pengar i kassan som jag hoppas kommer kunna investera, till ett rimligt pris, i ett par fina bolag framöver. Siktet finns inställt på ett specifikt bolag, men vilket det är och om jag väljer att köpa återkommer jag om.

Min portföljsida här på bloggen är nu uppdaterad för att spegla förändringarna. Vill du se portföljen, klicka här.Prenumerera på mitt nyhetsbrev!
 Photo Credit: Sergey_P | iStock / 360 | Getty Images

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar