tisdag 3 maj 2016

Mina senaste köp

Här kommer en något sen rapportering av mina senaste köp. Mitt innehav i Wallenstam utökades med 5 aktier den 20 april, och det gör att mitt innehav i bolaget uppgår till 45 st aktier. Jag betalade 69,30 kr per aktie, vilket resulterade i en total kostnad på 348 kr inklusive courtage. Bolaget delar ut 1,50 kr / aktie vilket gör att jag ökade mina utdelningar med 7,5 kr. 

Betsson tog en del stryk efter sin rapport, och jag valde den 29 april att öka mitt innehav med 2 aktier. Mitt innehav i bolaget uppgår just nu till 25 st aktier. Jag betalade 108,85 kr per aktie, vilket resulterade i en total kostnad på 219 kr inklusive courtage. Köpet sänkte även mitt GAV något. Bolaget delar ut 4,51 kr / aktie vilket gör att jag ökade mina utdelningar med 9,02 kr. 

Dessa två köp kostade totalt 567 kr inklusive courtage, och ökade mina utdelningar med 16,52 kr. Direktavkastningen för dessa köp är därmed 2,91%.

3 kommentarer:

 1. Hej! Hittade precis din blogg och är i ungefär samma ålder. Du kanske skrivit det innan men vad ska du göra efter du gått ut gymnasieskolan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, kul att du har hittat hit!

   Min tanke är att jag ska arbeta ett tag, dels för att få ihop kapital till investeringar och andra projekt men också för att under tiden ha möjlighet att fundera på vad det är jag verkligen vill hålla på med framöver.

   Det är alltså inte aktuellt att plugga vidare direkt efter studenten, och jag känner att det är lämpligast att jag vet vad jag vill plugga innan jag börjar plugga.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Okej, det låter bra :)

   Radera