torsdag 5 maj 2016

Månadsrapport april 2016

Börsen fortsätter att röra sig upp och ner, och vi har lämnat ännu en månad bakom oss. 

Förmögenhet

Min förmögenhet, som endast inkluderar mina investeringsbara tillgångar, ökade med 1,89% (2370 kr) och uppgick per den 30 april till 127 873 krSedan januari har förmögenheten ökat med 10,95% (12 617 kr). Andelen kassa i min portfölj uppgick per den 30 april till 10,56% (9,78% i mars). 


Förmögenhet april 2016

Vid utgången av månaden hade jag 2000 kr i buffert. Jag planerar inte att öka min buffert i dagsläget då jag anser att det inte är nödvändigt med tanke på min livssituation. Allt tillgängligt kapital kommer därför att läggas på investeringar och andra projekt. 

Inkomster, Utgifter & Sparande

Inkomsterna uppgick till 2756 kr, utgifterna 1056 kr, och sparande 1700 kr. Det resulterar i en sparkvot på 61,7%, vilket är under snittet för årets tre tidigare månader (75,71%). Jag hade några utgifter som helt enkelt inte gick att undvika och som jag var tvungen att betala. Så är det ibland och det är bara att acceptera. Huvudsaken är att jag sparar det jag kan. 

Utdelningar

April bjöd på utdelningar från 6 olika bolag, där de två största kom från Saltängen och Intrum Justitia. Totalt erhöll jag 183,08 kr netto i form av utdelningar, vilket gör april till den näst bästa månaden hittills efter rekordmånaden mars

Det innebär att jag denna månad skulle kunna täcka 17,34% av mina utgifter med hjälp av utdelningar. Sedan starten som utdelningsinvesterare har utdelningarna betalat av 1,30% av det totala investerade beloppet. 

Värdepapperstransaktioner

Jag gjorde 3 köp den gångna månaden, och dessa gjordes i Handelsbanken, Wallenstam och BetssonTotalt investerade jag 1162 kr (inkl. courtage på 3 kr). Detta innebar att jag under april hade en något lägre aktivitet jämfört med mars då jag gjorde totalt 12 avslut. 

Portföljen har uppdateras för att spegla de senaste redovisade transaktionerna och värdeförändringarna, och går att se här.

Blogg
Jag postade 8 inlägg under april, där mina bästa innehav och mina sämsta innehav var de som fick mest trafik och visades flest gånger. Riktigt kul. 

Mitt schema var fullspäckat i slutet av månaden, och jag hade inte riktigt lika mycket tid att lägga på bloggen och börsen, något jag skrev om i inlägget "Fullt upp". Detta gjorde att bloggen blev aningen lidande och att inget inlägg publicerades på över en vecka, något jag hoppas inte ska upprepas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar