onsdag 18 maj 2016

Castellum - Företrädesemission

Castellum förvärvar Norrporten, och förvärvet finansieras delvis med en företrädesemission.

Castellum förvärvar som bekant Norrporten för 13,4 miljarder kronor, och som en del i att finansiera detta förvärv kommer det att genomföras en företrädesemission. Idag meddelande Castellum de slutliga villkoren för emissionen. 

Befintliga aktieägare i Castellum kommer att kunna teckna 1 ny aktie per 2 befintliga aktier, på teckningskursen 77 kronor per aktie. Emissionen är fullt ut garanterad av ett konsortium av banker, och bolaget kommer att tillföras 6,3 miljarder kronor före emissionskostnader. Sista handelsdagen för att få rätt att delta i företrädesemissionen är nu på fredag den 20 maj. Teckningsperioden pågår sedan mellan 26 maj och 9 juni.

Jag kommer att teckna fullt ut i emissionen för att behålla min del av bolaget och inte bli utspädd av de nya aktierna. Mitt innehav i Castellum uppgår till 50 aktier, vilket då innebär att jag har rätt att teckna 25 nya aktier. Med teckningskursen 77 kronor per aktie kommer jag således att behöva betala 1925 kronor.

2 kommentarer:

 1. Kolla på Besqab, Balder och Atrium Ljungberg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Atrium Ljungberg har jag kollat på vid ett tidigare tillfälle, men har generellt sett rätt dålig koll på de här tre bolagen. Kanske ska ta och kolla in dem lite närmre.

   Tack för kommentar!

   Radera