fredag 1 april 2016

Månadsrapport mars 2016

Mars är slut och det är dags att summera.

Min förmögenhet, som endast inkluderar mina investeringsbara tillgångar, ökade 6,94% eller 8149 kr jämfört med februari, och uppgår nu till hela 125 503 kr, där 120 339 kr återfinns på Avanza (aktieportföljens värde är 66 128 kr, fondportföljen 43 488 kr, och likvida medel och aktiereserven har ett värde på totalt 10 723 kr). Min buffert uppgår i dagsläget till 1800 kr.

Inkomsterna denna månad uppgick till 6147 kronor. Där 1050 kr var studiebidrag, 3800 kr var från försäljning av saker, 1170 kr i gåva, och 127 kr från arbete online. Utgifterna kunde summeras till 581 kronor, där mitt mobilabonnemang kostade mig 281 kr och lite övriga utgifter blev 300 kr jämt.

Sparandet blev således 5566 kronor denna månad. Totalt satte jag in 2960 kr på Avanza, 2479 kr fördelades mellan buffert och personkonto, och de 127 kr från mitt lilla arbete online lät jag ligga kvar på mitt PayPal-konto. Detta innebär en sparkvot på hela 90,5%. Inte illa.
Utdelningarna denna månad blev 546,14 kr netto, vilket jag är mycket nöjd med. Det innebär att jag hittills i år fått hela 667,18 kr genom att vara delägare i flera fina bolag. Detta innebär också att utdelningarna täckte 94% av mina utgifter denna månad. Trevligt. De totala utdelningarna från det att jag startade med utdelningsinvestering har i dagsläget betalat av 1,04% av den totala investeringskostnaden. 


Under den gångna månaden har jag även köpt och sålt lite aktier. Jag köpte aktier i Wallenstam, Castellum, Intrum Justitia, Betsson, Tele2, Nordea, ABB och Atlas Copco. Jag sålde även av hela mitt innehav i Swedbank, och gick plus minus noll. Graferna nedanför talar för sig själva, och jag tycker det är kul följa upp och se hur det utvecklas över tid, även om det är lite nördigt. Varje månad får jag även lite ränta. Den blåa stapeln visar aktiereserven, och det är kapital som ska användas när det uppstår en stor nedgång på börsen och jag anser att det finns fina köplägen. Den röda stapeln visar det konto där jag tillsvidare har placerat pengar som Skatteverket så småningom vill ha, och dessa pengar kommer ursprungligen från att jag sålt av fonder i ett aktie- & fondkonto med en del vinst. Aktiereserven gav mig 3,14 kr, och Skattekontot gav mig 5,21 kr, vilket då summeras till hela 8,35 kr.


Jag är helt klart nöjd med denna månad och ser redan fram emot att rapportera för april. Hur dessa månadsrapporter ska utformas har jag ännu inte riktigt bestämt till punkt och pricka, och det är möjligt att nästa ser något annorlunda ut, men jag tyckte att detta var en bra början iallafall. Jag kan även passa på att säga att min portfölj är uppdaterad för att inkludera de senaste köpen och värdeförändringarna, även mina utdelningar är uppdaterad.


2 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Kul att se andra som också är "i början på sin resa". Jag har själv precis startat upp min blogg, och alla andra bloggar jag följer har redan passerat första miljonen för längesen. Men detta ser jag fram emot att följa! Keep it up! :)

  /Sempa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sempa!

   Tack! Ja det är alltid kul att läsa andra bloggar och få ta del av skribenternas tankar och funderingar kring olika saker. Sen är det alltid lite kul att följa de som har liknande mål och är i ett liknande läge som en själv, så jag kommer följa även dig på din resa.

   Tack för kommentar!

   Radera